maandag 28 februari 2011

ziek

Gisteren overdag gewerkt, J. was thuis met koortsige N. . Ik vond ze samen op de bank, lege flessen op tafel (een baby-melk fles en een Perrier-water fles), de een met rooie wangen en de ander met de afstandsbediening, samen keken ze naar tekenfilmpjes op tv. Zo hoort dat namelijk als je ziek bent.
Rond half negen hebben we N. in bed gelegd, hij sliep tot één uur. Toen werd hij hard huilend wakker en had hij 39,4 graden koorts. Na een halve nacht met paracetamol, water drinken uit zijn fles, schone luiers en rompers, met hem op de arm rondjes lopen en wiegen op de schommelstoel zijn we rond half vijf in ons bed met zijn drieën in slaap gevallen. Helaas moest J. er om zes uur uit...jammer!

Vanmorgen toch maar langs de dokter. Alles schoon; oortjes, neus, longen. Waarschijnlijk een griepje of de zesde ziekte. (Ik vind dat altijd wat mysterieus klinken, die vijfde en zesde ziekte. Heb het net maar even opgezocht.) Advies: genoeg laten drinken, eventueel paracetamol. Bij veranderingen of hoge koorts weer langskomen. O, en nog in geen velden of wegen een tand te bekennen.

En nu slaapt hij lekker in zijn box. Met een wit smoeltje en rode ogen. En ik moet er even van bijkomen, de zesde ziekte. Blijkbaar krijgt hij daar ook nog vlekjes van. We wachten af, en ik ga ook nog proberen even wat slaap in te halen.


Hier de eerste foto ooit die ikzelf van hem nam. Een dag oud was hij toen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten