woensdag 16 maart 2011

hebben-hebben-hebben

Ik ben nogal van de impulsaankopen. Gelukkig koop ik zelden hele dure dingen, maar ik kijk dagelijks meerdere keren op Marktplaats (en ik heb standaard 63 zoekopdrachten uitstaan). Internet-shoppen is erg fijn, want ik heb een hekel aan kleding passen in de winkel. Boekhandels zijn wel héél lekker om heen te gaan, maar boeken kopen via internet gaat ook prima. Inmiddels heb ik dozen vol met mooie papiertjes, uitgescheurde foto's en leuke uitspraken. Boomerang-kaarten neem ik maar niet meer mee, want ik verstuur ze nooit. En nu heb ik weer iets gekocht, een filmposter. We hebben al meerdere filmposters, en die van Amélie (gekregen voor mijn verjaardag) heeft ook een tijd in de woonkamer gehangen in ons vorige huis. Nu heb ik dezegekocht, niet omdat Vertigo nou per sé mijn favoriete film is, maar omdat ik hem zo gaaf vind (zeggen mensen nog gaaf eigenlijk?). Vraag is nu; waar gaan we het ding hangen? Is dus 60 bij 80 cm ongeveer.
Nog zoiets:van de bekende Jongerius-voor-Ikea-serie vond ik dit de leukste, en al zie je ze in elke VT-Wonen productie voorbijkomen, al dan niet met artistieke takken erin, uiteindelijk ging ik toch ook overstag. Maar waar láát je zo'n ding. Op de eettafel? Die is echt wel flink groot, maar meestal bezaaid met al die eerder genoemde papiertjes, en boeken, en een laptop, en belangrijke administratie, en een broekje van N., en meestal ook nog een poes. Of twee.

Ook leuk:de citroenplant. Ik heb ooit eens van iemand een stekje gekregen, en sindsdien knip ik regelmatig rare uitlopers weg, die ik dan weer in een potje zet. Eenmaal goed geworteld zet ik ze bij de andere stekjes in een grote plantenpot, met als resultaat dat de halve huiskamer inmiddels citroenplant is. Een hele raar gevormde ook nog. En ik kan het niet over mijn hart verkrijgen het ding weg te gooien.

Verder heb ik nog 17 mooi gebonden notitieboekjes (gelijnd én ongelijnd!) die ik niet gebruik, 9 dozen met kerstspullen in alle kleuren van de regenboog, inclusief paddenstoeltjes, vogeltjes en lampjes terwijl we al drie jaar geen kerstboom meer hebben neergezet, 7 stapels bladen die nog moeten worden nagekeken op mooie papiertjes en foto's die dan weer uitgescheurd moeten worden, 4 paraplu's, ongeveer 8 meter aan kookboeken waarvan ik meer dan helft nooit gebruik (maar wel mooi hè, deze)
een verzameling mooie doosjes, Heel Veel boeken, een badkamer kast vol met Rituals-producten waar ik jeuk van krijg, en een schuur vol met gereedschap. Maar dat is gelukkig van J. .

Nou word ik meestal heel blij van mijn spullen. Ik ben een stier hè, die zijn blijkbaar materialistisch. Maar nou komen dus zaterdag de eerste kijkers voor ons huis. En wat doe je dan in vredesnaam met al die dingen? Iemand nog belangstelling voor een poster? Of een boormachine met heel veel bitjes? Die moet je dan wel even zelf bij elkaar komen zoeken. Krijg je er gratis een plastic tas vol met verlengsnoeren bij.

1 opmerking:

  1. Hoi, ik zoek mij wezenloos naar de citroenplant die jij hier hebt staan als foto op jouw site. Enige idee waar ik deze kan krijgen/kopen (zaadjes, of stekjes ook goed). Niet verkrijgbaar in bloemenwinkels. Graag een reactie naar de.feniks@live.nl
    Alvast bedankt.

    M.v.g.,

    Irene

    BeantwoordenVerwijderen