dinsdag 20 september 2011

Smokkel Citroen Ricottaart


Nou, de taart is af. En op. En lekker dat 'ie was! Dus, zoals beloofd, hier het recept.

Maak eerst lemoncurd. Ik gebruikte (naar een recept van Nigella) 2 biologische citroenen, 2 eieren, 2 eidooiers, 150 gram kristalsuiker en 100 gram boter. Boen de citroenen een beetje af, en rasp dan het geel van de schil. Pers de citroenen uit. Doe de eieren, eidooiers en de suiker in een pan en klop tot de suiker is opgelost. Smelt de boter en doe dat bij het ei-suikermengsel. Doe het citroensap en de geraspte schil erbij en zet de pan op een heel laag vuur. Blijf kloppen tot het de dikte heeft van volle yoghurt (het dikt nog wat in als het afkoelt).

Komen we nu bij het smokkel-gedeelte. Neem een pak Dr.Oetker mix voor MonChoutaart. Maak de bodem zoals op de verpakking staat aangegeven, voeg alleen nog extra verkruimelde chocoladekoekjes toe. Gebruik dan ook wat meer boter. Nadat de bodem even in de koelkast had gestaan, smeerde ik er twee eetlepels lemoncurd overheen.

In plaats van de MonChou gebruikte ik ricotta, en wel 250 gram. De complete mix (zie het pak) ging over de bodem. Nadat de taart voldoende was afgekoeld druppelde ik de rest van de lemoncurd er overheen.
De volgende dag vonden wij hem het lekkerst. En met extra chocolade eroverheen (mag ook hagelslag zijn hoor) is 'tie simply gorgeous. Zou Nigella zeggen.

3 opmerkingen: