zaterdag 9 maart 2013

Je mist meer dan je ziet (helemaal niet erg)

Sjonge, ik heb me wel wat op mijn hals gehaald met dat lijstje zonden zeg. Sinds ik het schreef ben ik er elke dag mee bezig.... dat was ook wel een beetje de bedoeling natuurlijk.
Gisteren weer een heel klein stapje gezet. Ik schreef al dat ik graag (en veel) televisie kijk. Het ding wegdoen en alleen af en toe op de laptop ergens naar kijken is echt niet voor mij, ik zit het liefst op de bank met wat te drinken er bij. We hebben ook geen super-de-luxe prisma led dinges tv, wel een met een redelijk plat scherm maar er waren geen grote meer te koop toen zes jaar geleden de vorige kapot ging.

Waar kijk ik dan zoal naar? Nou...naar TopGear, en naar engelse detectives, en naar foute jaren 80 series (Murder She Wrote is momenteel weer favoriet), en naar cabaret, en documentaires, en huizen-programma's, en historische kostuumdrama's, en Verborgen Verleden, en films, en op de BBC naar QI, en kookprogramma's, en quizzen. Ik heb vorig jaar zelfs meegedaan aan een televisiequiz (alles voor de centjes hè!). En op slechte dagen kijk ik ook naar Extreme Couponing en op héle slechte dagen zelfs naar modeprogramma's en make-over shows. Ik neem wel bijna alles op dat ik wil zien, zo kan ik het kijken wanneer het uitkomt. Dat was vooral tijdens mijn zwangerschap fijn; elke nacht zat ik minstens een uur beneden met brandend maagzuur en een woonprogramma. En Kleine Puck mag graag (niet ongelimiteerd) naar Nick Jr. kijken, naar Dora enzo. Ik bedenk me opeens dat ik echt zeeën van tijd over zou houden als ik nooit meer televisie zou kijken. Hmpf.

En nou heb ik dus gisteren het abonnement aangepast. Omdat ik graag kijk naar zenders die niet in het standaard-pakket zitten hebben we wel het uitgebreide pakket, máár...we betalen vanaf komende maand toch weer bijna € 20,- minder per maand voor tv/telefoon/internet. En het internet wordt nog weer sneller ook. Het is misschien niet veel, maar alle beetjes helpen.

Misschien, héél misschien kom ik nog wel zo ver dat ik ooit helemaal de televisie weg doe. J. kijkt toch bijna nooit. Of eerst maar eens genoegen neem met het beperktere zender-pakket. Maar nu nog even niet. Ik kan deze heren nog even niet missen hoor.


de heren van TopGear, foto van het interwebs2 opmerkingen:

  1. Grappig, Top Gear is heel lang een reden geweest voor ons om vrijdagavond op zolder door te brengen (daar stond toen de tv nog) en die engelse woonprogramma's zijn ook echt leuk! :) En Trinny & Susannah. En Ainsley van Ready Steady Cook met die achterlijke Italiaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja precies! Heb net voor de tweede keer naar de Africa-special van TopGear gekeken (moet je echt ff nazoeken op internet hoor). En Trinny & Susannah vond ik ook echt heel leuk (ik heb er stiekem zelfs boeken van *schraapt keel* ). En eigenlijk zijn alle Britse kookprogramma's leuk, behalve die van Gordon Ramsey dan. Maar hoe dóen jullie het in vredesnaam zonder tv...?!

      Verwijderen