donderdag 14 maart 2013

Because we're worth it

Jaja, soms heb je kennelijk zo'n dag nodig. Zo'n dag waarop je vind dat je recht hebt op dure koffie, én op 24 uur per dag je kinderen om je heen. En dat je dan baalt als dat niet kan. Nou...vandaag gaat het weer goed hoor. Ik heb namelijk:

- de krant opgezegd
- een mail gestuurd en daarmee afgesproken dat per 1 mei kleine Puck geen drie, maar twee dagdelen per week naar het KDV gaat
- afgesproken met een collega om te gaan bekijken of het mogelijk is in plaats van vier, drie dagen te gaan werken. Dat zou dan ook betekenen dat ik de eerste maanden nog maar twee dagen werk, omdat ik elke week één dag vakantie op neem
- afgesproken met J. dat we vanaf de 15e van deze maand (dan komt zijn salaris), we één maand niets kopen wat geen boodschappen zijn, en niet strikt noodzakelijk is (en koffie is dat niet. Meestal niet.)
- de paaseitjes die ik gekocht heb voor het goede doel via een collega niet allemaal opgegeten, maar gekozen voor een banaan en de eitjes in een schaaltje gedaan: elke dag bij een kopje thee één eitje
- me voorgenomen de eerste kop koffie 's morgens te vervangen door een kop thee. Scheelt dertig kopjes per maand, is drie hele verpakkingen koffie. En dus bijna een tientje.

Nou. Goed wel hè? Ga ik nu vrolijk door de tuin huppelen, of iets anders gezelligs, lente-achtigs doen.
Fijne dag!

plaatje van Rie Cramer. Niet erg stoer, maar ik hou er van

12 opmerkingen:

 1. Succes met al je uitdagingen!
  Dat van die maand niets kopen herken ik, maar op de een of andere manier krijgen de kinderen dan een groeispurt of gaat er iets anders kapot!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je! als het echt moet kopen we heus wel iets hoor, maar ik denk dat we wat kleding en schoenen betreft het in elk geval één maand wel moeten redden!

   Verwijderen
 2. Als je koffie lekker vindt,kan je toch een een filterzakje met weinig koffie erin ,kokend water voorzichtig opgieten boven een kopje heel wat koffiekopjes uit een half pond halen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja wel, maar het gaat juist om die dure N.espresso.... dat vind ik het lekkerst!

   Verwijderen
 3. Klinkt goed, maar wat een uitdaging: maar één eitje bij de thee, per dag nog wel...petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee joh, gewoon heel veel kopjes thee drinken ...

   Verwijderen
 4. Poeh zeg, dat is niet makkelijk. Je bent wel heel vastberaden. En heel radicaal. En maar één paaseitje per dag... dat is echt zelfbeheersing, goed bezig dus ;-)

  Leuke blog trouwens, dat ik hem niet eerder ontdekt heb! Ik ga je volgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nou...vastberaden wel, ik doe mijn best! En per kopje thee één eitje.. gewoon heel veel thee drinken.
  Welkom!

  BeantwoordenVerwijderen