dinsdag 26 maart 2013

Home - very- sweet home

Nu ik nog verlof heb en dus fijn de hele dag niks zit te doen voel ik soms ineens de drang om iets lekkers te maken. Of eigenlijk meer iets lekkers te eten. En dan is het wel zo makkelijk om het zelf te maken: vaak goedkoper, bijna altijd lekkerder én zonder enge onduidelijke ingrediënten. Gisteren maakte ik lemon curd (when life gives you lemons, make lemon curd!). Ik had twee potten vol, maar de eerste is al bijna leeg. J. lust het namelijk ook.


Vandaag bakte ik ook weer wortelcakejes. Ik ben nog steeds zoekende naar het ultieme recept, deze keer gebruikte ik volkorenmeel in plaats van gewone bloem. En een geprakte banaan er door. Ook lekker. Helemaal met een klodder lemon curd er over heen.

net een gehaktbal
En dan was J. dus nog jarig, en hoefde ik alleen MonChou en slagroom te kopen om deze taart te kunnen maken. En hij was weer lekker... twee potjes kersen op sap, aangemaakt met een lepel custardpoeder doet het beter dan een blik vlaaivulling.


Gelukkig geef ik nog borstvoeding (dat vreet energie) en ik heb nu genoeg tijd voor het huishouden (dat vreet ook energie... maar schóón is het hier joh!), dus het kan wel even. Hoop dat ik snel ook weer trek krijg in broccoli, en sla. Ga ik nu nog even een wortelcakeje eten. Mét lemoncurd.

4 opmerkingen:

  1. Oei, dat ziet er allemaal wel erg lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker! Ik neem altijd Lemon curd mee uit Engeland. Ik heb het ook wel eens zelf gemaakt maar dat was echt ieuw! Waar heb je jouw recept vandaan?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb nog nooit van Lemon Curd gehoord en ben benieuwd hoe je het maakt!

    BeantwoordenVerwijderen