zaterdag 23 maart 2013

Geld-karma

Zou er zoiets bestaan als geld-karma? Of nou, karma, dat is misschien niet helemaal het goede woord, maar sinds ik twee weken geleden weer begon met extra besparen lijkt het wel alsof het universum meewerkt. Ofzo. Hebben meer mensen dat?
Hier een lijstje om vrolijk van te worden:

- het brood was op, ik moest 's middags om drie uur nog even snel naar de bakker. Ik had de pest in omdat ik al eerder die dag boodschappen had gedaan en eigenlijk wel aan het einde van mijn budget zat. Sta ik bij de bakker, hangt er een bord met "Streekbrood, alleen op woensdag € 1,99". En ik voel op dat moment een 2 euro munt in mijn zak. Die was daar echt niet opeens verschenen hoor, die had ik er eerder zelf in gedaan maar ik was vergeten dat ik het nog had. En daar kon ik dus precies een heel erg lekker, volkoren met heel veel pitjes, versgebakken brood voor kopen
- chocomel (jaja, sorry) gaat hier hard. Zowel J. als kleine Puck vinden het erg lekker, en ik vind het eigenlijk ongeveer het allerlekkerste wat er is in de hele wereld, dus er is altijd wel een voorraadje in huis. Eerder deze week pakte ik echter het laatste pak, en de paniek sloeg licht toe. Kom ik die middag bij mijn vader, vertelde hij dat hij in de aanbieding zes pakken chocomel had gekocht, drie voor hemzelf (of eigenlijk voor ons, als we op bezoek zijn) en drie voor mij. Mocht ik zo meenemen. Hoera!
- J. is vandaag jarig. Elk jaar krijgt hij sowieso deo van een duur merk. Hij houdt helemaal niet van geurtjes, maar ik vind deze erg lekker en deo gebruikt hij toch, dus dan deze. Dit jaar wou ik het maar overslaan, krijg ik van mijn schoonmoeder een tegoedbon van de drogist, had zij bijelkaar gespaard. De deo was dus binnen
- verder heeft J. een innige relatie met het kleine koekepannetje . Ooit eens bij de I.kea gekocht, en hij bakt er graag eitjes en pannenkoeken in. Hij is echt fan van dat pannetje. Er zat alleen wel een anti-aanbak laag in, die er al voor de helft uitgekrast (en opgegeten) was. Ik heb dat pannetje dus weggemietert, en eigenlijk vond hij dat niet erg leuk. Hij miste het pannetje echt. Ik wilde graag zo'n niet giftige-keramische laag-pan, maar ja, ík had nog koekenpannen. En nu had de Appie deze week zo'n lief klein pannetje, met niet giftige laag, voor de helft van de prijs! Ik heb nog nooit zo'n schattig pannetje gezien. J. was er ook wel blij mee

 -  sta ik gisteren in de supermarkt, met in de planning dat ik nog langs de drogist moet voor luiers voor Lovisa, liggen er daar vier pakken luiers met 35% korting. Normaal koop ik alleen biologische luiers, deze waren dat duidelijk niet, al zat er wel biologische katoen in. Dat scheelt tenminste iets. En ik hoefde niet om te rijden naar de drogist, en het scheelde ook nog eens zo'n vier euro
- en het allermooiste:
ik ging op de site van de belastingdienst aangeven dat Kleine Puck met ingang van 1 mei een dagdeel minder naar het kdv gaat. Toen zag ik dat ik kennelijk niet had doorgegeven dat hij vorig jaar vanaf september, drie dagdelen ging. Even gebeld met de belastingdienst: krijgen we dus gewoon nog vanaf september een dagdeel per week extra kinderopvangtoeslag terug. Geen idee hoeveel dat is, maar ik vond het wel leuk!
- verder vond ik nog een VVV-bon in een felicitatiekaartje dat we voor Lovisa hadden gekregen (heeft dus al drie maanden aan de muur gehangen), is ons dure kattenvoer 20% in de aanbieding, kon ik bij het kopen van cadeautjes voor een kinderverjaardag zo maar opeens AirMiles inwisselen en bespaarde ik weer bijna de helft, is mijn zegelboekje bijna vol en kan ik de verjaardagstaart voor J. bijna helemaal uit de voorraad maken.

Mensen mensen, we hebben nog nooit zo veel geld gehad! Nou ja, ik krijg deze maand geen salaris omdat ik een maand onbetaald verlof heb, dus wie weet moeten we over twee weken de spaarrekening wel plunderen. Maar dat zien we dan wel weer. Gaan we nu verjaardag vieren. Dag hoor!


plaatje van het interweb

14 opmerkingen:

 1. Jij bent echt rijk!
  Geniet van de verjaardag van J. En nu schrijf ik niet zoveel, want gister een heel verhaal geschreven en niks van terug gezien.
  Groetjes, Irene

  P.s. Wij hebben ook zo'n schattig pannetje gekocht van de week

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer van je eerdere reactie! Voel me best rijk inderdaad . Hoe bevalt het pannetje? Wil 't erg graag proberen maar mag (nog) niet van J. ......

   Verwijderen
  2. Vind het ook jammer van vorige reactie. Maar ga nu gewoon vaker korte stukjes schrijven;-). Ik had oa gemeld in vorige stukje dat ik je blog leuk vind en vorige week toen ik keelonsteking had (auw)heb ik alles tot nu toe gelezen. Erg herkenbaar,dat drukke leven met 2 kleine pucken.
   Green pan gister geprobeerd. Prettig maar je moet wel opletten. Hij wordt heel heet (ofzo), want ik lette even niet op en toen was mijn hamburgertje en mijn jus verbrand. De volgende is gelukkig wel gelukt.
   Fijne dag! Irene

   Verwijderen
 2. Hartelijk gefeliciteerd met J en een hele gezellige verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zeg! Geniet er maar extra van, zo'n leuke verjaardag :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk!! Fijn allemaal! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat lekker voor jou allemaal!
  Ik heb dat ook: ben ik heel zuinig bezig, dan komt vaak alles op mijn pad wat nodig is. Bij mij werkt het ook andersom. Hebben we net alles uitgegeven, dan kun je er bijna op tellen dat er kosten komen. Dan gaat de auto kapot (en dan meteen iets wat 2000 euro kost), dan begeven apparaten het zomaar en dan is Junior opeens uit alle kleren, schoenen en de fiets gegroeid! En dan alles tegelijk ook nog.
  Conclusie: zuinig zijn loont. Maar dat heb je niet altijd alleen voor het zeggen in een gezin, he!
  Toch wil ik die mannen van mij voor geen goud inruilen en wil ik ze niet veranderen. Ondanks dat het soms bakken met geld kost:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. goed om te horen dat het bij anderen ook zo werkt, alleen wel jammer dat het andersom kennelijk ook zo is! Heb ik hier (geloof ik) nog niet mee gemaakt...
   Ik hou mijn mannen ook graag zoals ze zijn, maar ben toch ook wel erg blij dat ik er nu een dochter bij heb

   Verwijderen
 6. Het is echt karma!
  Gefeliciteerd met J, en een fijne verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Universele wetten van het universum. Op de ene plek een deur dicht, gaat er altijd weer ergens anders een raam of een deur voor je open. Of zo iets. Als je maar durft te vertrouwen.
  Zo kreeg ik deze week weer een lading kleding voor Meis en Kleine Man aangereikt en ook nog wat spulletjes waar ik zelf misschien wel in ga passen. En toen onze PC het laatst begaf had Schoonpapa er nog een over die hier nu zolang ter vervanging dienst doet.

  BeantwoordenVerwijderen