dinsdag 5 maart 2013

dag blad

Ja, nou, dus. En dan lees ik mijn vorige berichten eens terug en denk bij mezelf..."Ja muts, als je boetes blijft krijgen en televisie blijft kijken en auto (te hard) blijft rijden en tijdschriften blijft lezen en dure koppies blijft kopen dan wordt het natuurlijk nooit wat met de bezuinigingen. "
En wat wil ik nou echt in de toekomst? Verhuizen. En thuis blijven bij de kinderen. Ik heb nu nog verlof, en geniet vandaag van het mooie weer, van Puck die lekker buiten speelde en nu met zijn auto's in de weer is, van klein Meisje die gezellig bij mij in de draagzak hangt terwijl ik een beetje poets en wortelcakejes bak. En dat J. straks thuis komt en dat we dan kunnen eten, en ik niet om half zeven gehaast in een supermarkt hoef te staan om maar weer voor de dure voorgesneden spullen te kiezen terwijl hij naar het KDV moet racen om Puck op te halen. Ik wil dat echt niet, en misschien moeten de maatregelen dan maar iets drastischer. Ik heb net binnen een half uur vier abonnementen opgezegd; de F.low, de H.appinez en de V.T-wonen worden hier straks niet meer bezorgd. En de televisiegids ook niet. Ik sta nu nog ernstig in dubio over de krant...een van mijn favoriete momenten op de dag is toch wel koffie met de krant. Hmpf.
Maar... we zijn weer een klein stapje verder. Nu eerst eten maken, voor als mijn echtgenoot thuis komt. Want die verwacht dat inmiddels wel hè, een warme prak, een fris opgeruimd huis, een stralende vrouw en lieve kindjes....ha!

mooi plaatje van Happinez (oorspronkelijk een e-card)


7 opmerkingen:

 1. Ik herken het gevoel van wat je niet wilt en wat je wel wilt. Ik vind het een verademing dat ik lekker thuis ben bij zoontje en op mijn gemak boodschapjes kan doen en gezond koken! Maar inderdaad je moet hiervoor wel keuzes maken en dingen laten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, het dingen laten vind ik misschien wel het moeilijkst. Spullen niet kopen, gezond eten enzo dat lukt allemaal wel, maar het afschaffen van de luxe zaken als onbeperkt internetten, televisie kijken, wasdroger gebruiken.... erg lastig soms!

   Verwijderen
 2. Ja het een bestaat niet zonder het ander :) vandaag stond ik met baby in de doek en zoontje de dijk aftuimelend op de dijk in de zon te grijnzen en ik dacht... ik ben zo ongelofelijk fucking teringgelukkig. Ik zou mijn eigen huis in de fik steken en in een tent gaan wonen voor dat gevoel. Ja, ook in de winter.

  Eskil vond ik zo erg om in de steek te laten. En hij had het goed daar hoor op het kdv. Maar... tja... moest toen wel werken om gat tussen verwachte opbrengst van het huis en de daadwerkelijke opbrengst af te lossen... maar ik zou die tijd graag overdoen. En dat kan niet.

  Volg je gevoel en als je wilt stoppen, doe het! Het is een sprong in het diepe maar wel een mooie :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. lekker dat je zo ongelofelijk fucking teringgelukkig bent! Dat ben ik ook vaak, al wissel ik het weleens af met heimwee en moeder-gemis. We zijn bezig met uitzoeken wat er kan... helemaal stoppen zal wel niet lukken. Gelukkig is J. op woensdag altijd thuis, en in de weekenden ook, dus dat levert me wel wat ruimte op om te werken met mijn onregelmatige baan

   Verwijderen
 3. Ik sluit me helemaal aan bij Valhalla en Sjouke. Ik heb naar eigen gevoel veel te veel van S en C mijn twee oudsten van 13 en 11 gemist. En waar al dat extra geld is gebleven? Ik heb geen idee ...
  Consuminderen en bezuinigen op heel veel zorgde ervoor dat ik thuis kon zijn bij S, C en inmiddels L van nu al bijna 4. En ik ben ook zo "fucking tering gelukkig, ik kan het je aanraden.!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. welkom! er wordt aan gewerkt...ik zou het graag doen, maar het kan echt niet van de ene op de andere dag. Denk ik.

   Verwijderen