woensdag 20 maart 2013

adem-in-adem-uit

O^o , we hebben hier momenteel een beetje een hyperventilatie aanval.
Ik zag J. net al vertwijfeld om zich heen kijken op zoek naar een bruine papieren zak. Ik heb namelijk net mijn manager gebeld: als alles goed gaat ga ik per 1 mei een dag minder werken. Dat betekent van dertig uur naar vierentwintig. En dan heb ik nog vakantiedagen (gespaard van vorig jaar), die neem ik per week op, dus per 1 mei werk ik twee dagen, omgerekend zestien uur. Omdat ik onregelmatig werk, kan ik in principe om J. 's rooster heen werken, uiteraard alleen met hulp van degene die mijn rooster maakt. Ik ben zo blij! En tegelijkertijd peop ik in mijn broek. En J. ook. Want minder werken levert natuurlijk wel minder salaris op, en we zitten al niet zo ruim... De besparingen worden hier dan ook flink doorgezet. De droger gaat niet meer aan, alleen voor beddengoed. Ik heb meer tijd voor het uitzoeken wat, waar het goedkoopst is en we hebben inderdaad, zoals afgesproken, sinds 15 maart (*proest* dat is dus al vijf hele dagen) niets gekocht wat niet strikt noodzakelijk is. En dat gaat best. Tot nu toe niet gekocht: nieuw dekbedovertrek voor kleine Puck (want hij heeft er twee en dat is genoeg), kleertjes voor Lovisa (heeft al een kast vol), nog meer mooie kopjes via MP (want...nou ja niet echt nodig) en minstens vier repen chocola.  En dat laatste vind soms echt heus nodig, dus ik ben trots op mezelf dat dat nog steeds lukt. Uiteraard heb ik alle chocola die nog in huis was wel al opgegeten. En ik heb geen shampoo met vijftig procent korting gekocht, want ik heb nog twee flessen. En ik heb mijn auto niet helemaal gewassen maar alleen even natgespoten in een wasbox, zolang als kon voor de 50 cent die ik onder mijn stoel vond. J. is gestopt met roken, of doet in elk geval verwoede pogingen. Hij is zaterdag jarig, en ik heb zijn cadeautjes helemaal gefinancierd met de opbrengst van Marktplaats-dingen. En ik heb de hulp (ja die hebben we ook nog) net ook maar op de hoogte gebracht. Ik vind het spannend, maar we komen er wel. Vast wel. Denk ik. Hóóp ik. *slikt moeilijk*


8 opmerkingen:

 1. Spannend! Maar het komt vast helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes Helen, het gaat jullie vast lukken! Geniet van de extra tijd voor je gezinnetje.

  liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed zeg, veel kleintjes maken een grote, en dat is precies die ene dag dat je dan minder gaat werken! Jammer voor je hulp, maar inderdaad heb je nu ook wel gelegenheid om alles zelf te doen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel succes! het komt helemaal goed! en nu kan het genieten beginnen
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow wat tof zeg! Heerlijk die extra tijd. Straks wordt het ook weer heerlijk weer (denk ik... ooit...) en dan is het zo genieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach joh dat gaat helemaal goed komen! Vertrouw op jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O, wat heerlijk, meer vrije tijd! Je kunt vaak met zo veel minder geld toe dan je denkt, en juist als het 'moet' lukt het ook! Geniet van je beslissing!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen. Hier dacht ik ook; gaat dat wel lukken als ik stop met werken. Maar het gekke is dat het me heel makkelijk af gaat. Bij alles denk ik, nee doe toch maar niet.... Ik ben liever bij zoontje dan dat ik werk en daar wil ik best wat (veel) voor laten.

  BeantwoordenVerwijderen