dinsdag 15 mei 2012

Home Sweet Home 37 - Badkamer Revisited


Nu, die HSH-bijdrage over de keuken die laat ik maar vervallen denk ik. Of nou, dat komt nog wel een keer, maar vooralsnog draait alles hier om de badkamer. Na een week van bij vrienden in bad, N. die bijna zijn voetjes verbrandde, wassen aan de kraan en douchen op het werk, werd dan vandaag eindelijk de douchebak opnieuw gekit. Kennelijk was de kit dusdanig lek dat ons douchewater bij de buren naar binnen liep. Helaas dekt de verzekering dat niet, maar het was niet zo erg duur, dus we kunnen opgelucht ademhalen.

Nu zal ik u het het volledige drama van de kit-meneer besparen (ik ben niet zo goed met klusjesmannen), maar ik wil toch nog even vermelden dat hij twee uur eerder kwam dan afgesproken en dat hij zijn dochter van negen bij zich had die hij alleen beneden liet. De dochter was overigens een keurig meiske, die zich best even met kleine Puck wilde bezighouden. Hij was zwaar van haar gecharmeerd en begon direct met haar te flirten, waar het kind dan weer niet van onder de indruk was. Zij heeft mij alles verteld over haar slaapfeestje, wat kennelijk binnenkort is. En wie er allemaal komen, en waar ze allemaal gaan slapen. Ze heeft zelfs een plattegrond van haar slaapkamer voor me getekend. En ik schaamde me ondertussen voor het feit dat ik nog niet gestofzuigd had, heb drie keer gevraagd of ze niet iets wilde drinken en zat op hete kolen omdat ik aan het eten wilde beginnen.
Het allerergste is nog dat, nu alles gekit is, de voegen nog veel grijzer lijken. En dat de meneer ook de douchebak maar even schoongemaakt had, want die was nogal vuil. Toen ze weg waren, en ik tegen J. door de telefoon stond te zeuren over dat ik me zo schaamde, bleek het kind opeens weer in de keuken te staan: jas vergeten. Ik weet niet of ze me gehoord heeft.

En dan mogen we pas morgen weer onder de douche. Nu ja, hebben we nog tijd om de rest van de badkamer eens goed te poetsen.


Home Sweet Home is een initiatief van Barbaramama. Hier kun je er meer over lezen, en bij anderen meekijken.

6 opmerkingen:

 1. Hoe verzin je het? je dochter meenemen naar een klus??

  Heel veel doucheplezier morgen! Eindelijk!

  Home sweet home X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, dat dacht ik ook! Gelukkig ben ik dus niet de enige...

  Ik kijk er naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is wel slecht, je kinderen meenemen als je ergens anders dan bij je eigen familie aan het klussen bent!

  Hoop dat het mooi opdroogt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het ziet er voorlopig nog goed uit... raar hè? gewoon verwachten dat je babysit wil spelen!

   Verwijderen
 4. Hopelijk heb je al lekker kunnen douchen :-)
  En het zou zo mij kunnen overkomen, klagen terwijl de beklaagde achter me staat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. vanavond mogen we pas douchen! en helaas, dan ben ik aan het werk. Maar daar kan ik ook onder de douche, dus dat geeft niet. J. heeft de primeur!

   Verwijderen