vrijdag 22 april 2011

aardapel

daar waar ik werk, daar is het niet altijd pluis. We zitten in een zogenaamde Vogelaar-wijk, 's avonds op straat is het een beetje eng en er hangen her en der ongure types rond. Wij zitten met kantoor en cliënten in een portiekflat, en beneden staat standaard een groepje jonge jongens. Naarmate het later op de avond wordt, wordt de gemiddelde leeftijd van het groepje hoger. De meeste van mijn collega's en cliënten zijn eigenlijk een beetje bang van de jongens.
Een van hun grootste hobby's is het plassen in een hoek van ons portiek. Zeker nu het weer warmer wordt, is de lucht niet te harden. Verder roepen ze schunnige dingen naar vrouwelijke cliënten, blowen ze zoveel dat, als je niet over je nek gaat van de urinedamp, je wel stoned wordt van de wietlucht. En ze gebruikten de kelder van een van onze jongens waarschijnlijk als opslag voor gestolen spullen.

Vanwege hun slechte imago, komt het eigenlijk nooit tot een gesprek. De politie is al een paar keer langs geweest, en af en toe schelden ze elkaar de huid vol maar dat kunnen wij meestal niet verstaan. Zag ik van de week een nieuw graffiti-bericht op de muur. Beetje jammer dat ze het op onze muur spuiten, maar om de inhoud moest ik glimlachen. Misschien zijn het eigenlijk maar gewoon pestjochies, en vallen ze best mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten