zondag 30 september 2012

voor als de wasmachine stuk gaat

Goh, had ik zo maar al een week niks geschreven! Geen bericht is goed bericht denk ik dan maar, we hadden het druk en ik moet mijn best doen om niet elke avond al om half negen in slaap te vallen.
En waar hadden we het dan zo druk mee? Nou, met veel werken (acht dagen achter elkaar), hamsteren (huis zit inmiddels propvol met luiers, wc-papier en babydoekjes), baby-controle (alles goed!), opruimen én financiële dingen. Altijd leuk.

In de tweede of derde week van oktober komt de meneer van de badkamer hier de boel renoveren. We hebben inmiddels alle tegels (leve MP en de uitverkoop van de bouwmarkt), moeten nu nog een badkamermeubel. De aanbetaling staat klaar, die verstuur ik morgen. De eerste € 2000,- is dan betaald. Mijn vader schiet dat deels voor, omdat de spaarrekening echt leeg was.  De rest volgt als de boel klaar is, hopelijk hebben we dan zelf weer wat bij elkaar gespaard. Komende maand komt de kinderbijslag, ik kreeg nog wat terug van het werken bij mijn broer (had op € 2000,- gerekend, werd € 1200,- door alles wat er af ging....dat doen we maar niet meer zo!), misschien nog wat spullen op MP, in december de kerstbonus... We hadden het wat krap maar het kwam wel goed.

Maar ja, toen ging dus de wasmachine stuk. Ik hoor vaak van mensen dat ze een financieel buffertje hebben voor als de wasmachine kapot gaat, kennelijk is dat ongeveer het ergste wat je kan overkomen....! Maar eerlijk is eerlijk, het is niet handig als het ding het niet doet. Er lag nog genoeg wasgoed voor minstens drie wassen, en maandag moeten we allebei weer aan het werk, dus die had ik graag weggewerkt dit weekend. Maar toen deed het ding dus raar, de trommel liep aan. Na wat speurwerk op internet een mannetje gebeld die ook op zaterdag langskomt, en na wat wateroverlast, de wasmachine op zijn kant met de bovenkant er af en een hoop gepiel, bleek dat er een sok tussen het rubber zat. Meneer trok het ding er uit, zette de boel weer in elkaar en was binnen een half uur weer weg. We hebben geeneens garantie omdat hij niets vervangen heeft. Ik kreeg wel een bonnetje. Van € 100,- .

Gelukkig hebben we wel héél veel luiers en wc-papier. En het ding doet het weer, dus ik ga maar wassen dan. En mijn zegeningen tellen.

plaatje van interwebs

4 opmerkingen:

 1. Zouden daar al die sokken zich verstoppen? Ik heb hier nogal wat sokken waar de duo-partner in het niets verdwenen lijkt te zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. J. heeft de theorie dat er een soort parallel universum is waar al die sokken zich verstoppen... ik weet het niet, als ze zich allemaal onder de rand verstopt hebben dan snap ik niet dat de wasmachine het überhaupt nog deed, want ik heb ook een hele mand vol met eenzame sokken! Misschien kunnen we samen wat onderling ruilen?

   Verwijderen
 2. Er bestaat een klaagmuur van eenzame sokken, ik denk dat die van mij daar ook ergens liggen :-). http://www.nufoto.nl/fotos/116755/klaagmuur-van-eenzame-sokken-in-amstelveen.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. och, dit is wel een heel treurige foto...en dan die meneer er nog bij... zou die er een briefje tussen hebben gestopt?

   Verwijderen