zaterdag 8 september 2012

Financieel updeetje, recycling en gepland ouderschap

J. en ik, we leren het nog. We krijgen hier maandelijks echt geen bakken met geld binnen, maar om nu te zeggen dat we arm zijn: nee! Natuurlijk niet. Hij verdient niet veel als je kijkt naar leeftijdsgenoten, maar het was voor zijn baas (een groot IT-bedrijf) óf de lonen bevriezen en weinig personeel laten gaan, óf een ontslag-golf. En er zijn heus mensen weg, maar J. heeft gelukkig nog een vast contract. En omdat hij één dag in de week ouderschapsverlof heeft, krijgt hij al een jaar wat minder salaris. Soms wel zuur als we mensen om ons heen horen, één vriend (nog van zijn opleiding, zelfde niveau dus) spaart elke maand € 700,- . En gaat elke week uiteten, heeft dure kleren en een all-over dure smaak. Lees: bepaald geen stereo van S.ony, maar van een mij onbekend héél goed merk. En een nieuwe televisie. En een blu-ray speler. En als je dan op visite komt moet je wel precies goed in het midden van de boxen gaan zitten, op zijn dure leren bank, voor optimale beeld- en geluidsbeleving...maar goed, hij wordt daar gelukkig van. En het is hem gegund.

Ik verdien iets meer dan J., mede vanwege de onregelmatigheidstoeslag en het feit dat ik ook nog een halve dag in de week bij mijn broer werk als hulpverlener. En daar hadden we toch ineens een knaller deze week! Blijkt dat ik nog recht had op bijna € 2000,- achterstallig salaris. Ha! En ik vond badkamer-vloertegels op Marktplaats, precies genoeg voor ons ienimini badkamertje, voor € 60,- (ja u leest het goed, nog helemaal nieuw. Meneer had ze over en ze stonden kennelijk in de weg.) Nu heb ik nog een bod staan op mozaiek tegeltjes, en kochten we -zwaar in de aanbieding- wandtegels bij de bouwmarkt vandaag. Als alles lukt hebben we voor minder dan € 500,- alle tegels voor de badkamer.
Ook op het gebied van boodschappen doe ik erg mijn best; de vriezer is nagenoeg leeg (op afgeprijst bio-vlees en twee broden na) en er staan zes pakken bio-pannenkoekmeel in de kast. Hamsteren....alles voor de helft. En ik ben nog steeds niet uit mijn nieuwe-telefoon dilemma. En ik heb al de hele week niets voor ons kleine meisje gekocht. Wel verkocht ik nog voor bijna € 60,- aan boeken via MP, dus de badkamervloer heb ik alvast terugverdiend.

Verder hebben we het vooral druk. Maar ik ben trots op ons: als alles goed gaat kunnen we de helft van de kosten van de badkamer-renovatie cash betalen. En we hebben steeds minder rommel in huis, en het recyclen gaat ook steeds beter. Zo verpakte ik de boeken die ik verkocht in pakpapier dat om een pakje van J. (van zijn baas) zat. Het bijbehorende bubbel-plastic ging in de tas voor de volgende verkoop. En ik neem zelfs de fruitschillen en de lege flessen van mijn werk mee naar huis, omdat ze hier (jaja, ben aan het werk...heb even pauze) niets recyclen, alleen het oud papier.

En dan hoorden we van de week óók nog dat we op 28 december ouders worden van een dochter. Dat heb je zo, met een geplande keizersnee. Als ik dan ook nog voor oud-en-nieuw naar huis mag, dan is het helemaal fantastisch. En Kleine Puck mieterde van de trap vandaag, maar had, behalve weer een bult, verder niets.

Goed, het is allemaal wat chaootisch momenteel, maar alles bij elkaar gaat het best goed!

6 opmerkingen:

 1. Leuk dat je nu al redelijk zeker bent van de geboortedatum, haha. En fijn dat het allemaal zo lekker gaat met sparen! Vraag me ook wel eens af hoe het kan bij sommige mensen, de levensstijl die ze hebben. Maar zou met niemand willen ruilen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ruilen wil ik ook niet!
   Ik vind het wel apart hoor, nu al te weten wanneer je kindje komt. Ben benieuwd wanneer die van jullie arriveert!

   Verwijderen
 2. Oh, je bent zwanger, je krijgt een dochter, gefeliciteerd!!!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goed zeg, die koopjes! fijn gevoel :)) Ben zelf (ook) druk aan het 'de-clutteren'. Het uitzoeken en bepalen wat weg kan gaat wel goed, helaas blijft de handel op MP wat achter (en sommige mensen reageren niet als ik een bod accepteer grrr). Maareh, wat voor boeken verkoop jij op MP? Heb t ook wel 'es geprobeerd maar blijkt lastig...wellicht kies ik de verkeerde?
  groet,Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is echt héél fijn ja, motiveert ook om vol te blijven houden! En boeken op MP...het blijft een gok. Sommige boeken staan er gerust drie maanden op en dan haal ik ze er maar weer van af, soms is het opeens bingo. Ik vraag ook niet zo veel hoor, voor drie euro ben ik al blij. Had deze week iemand die twee boeken van Tricia Guild van me overnam, die leveren wel veel op, inclusief verzendkosten € 37,50. Maar ja, die heb ik natuurlijk zelf ooit voor meer gekocht. Dus het blijft wisselen, top 10 boeken doen het altijd goed!

   Verwijderen