vrijdag 21 september 2012

To bio or not to bio

Al eerder schreef ik over mijn dilemma's wat betreft luiers (wegwerp, textiel of biologisch afbreekbaar), biologisch eten (graag, maar soms wel duur en uit Verweggistan) en principes in het algemeen. Na lang twijfelen heb ik zojuist hier een bestelling gedaan, van met name mini-luiers (voor het meisje dat pas eind december komt, maar ze zijn nu in de aanbieding...!), een grootverpakking allesreiniger en nog wat klein spul. Ik ben blij met het vooruitzicht op de luiers, maar er zit wel weer een máár aan. Want ze bezorgen niet aan huis! Nu gaan we dus volgende week zaterdag met de auto van J. (leasebak met tankpas) naar de dichtstbijzijnde winkel in België, toch nog drie kwartier rijden. Op diesel. Kost ons niets extra maar is natuurlijk wel wat gek voor luiers, als je een K.ruidvat in je dorp hebt zitten die óók luiers verkoopt. Maar die zijn dan weer niet bio. J. lacht zich een hoedje en vindt alles best, ik twijfel nog steeds en overweeg de boel maar weer te annuleren. Tips iemand?


Verder hebben we na de vloer- en muurtegels voor de badkamer nu eindelijk ook de gewenste siertegeltjes te pakken. Na veel gediscussieer waren we het erover eens dat het groene mozaïekjes mochten worden, maar de tegels die we hadden uitgekozen bleken, ondanks dat ze bij bijna elke tegelboer nog wel gewoon in de rekken staan, niet meer leverbaar. Na een speurtocht op internet en een bod via MP, kregen we gisteravond bericht dat we ze mogen ophalen. Nu nog een wastafelmeubeltje en wij zijn er klaar voor!groen hè?
En schreef ik eerder dat ik me zo dweilerig voelde (kennelijk kon alleen Valhalla zich daar in verplaatsen.... zal dus wel door het zwanger zijn komen!), mijn nieuwe credo helpt wel. Ik sta al drie dagen eerder op dan Kleine Puck (zo rond zes uur) en ga dan rustig douchen en aankleden. Ik smeer mijn buik in met zwangerschapsspul (deed ik eerst niet, schijnt wel nodig....), doe vast een beetje make-up op en zit aan mijn eerste kop koffie als puckie wakker wordt. 's Avonds haal ik ook alles er weer netjes af, poets mijn tanden en doe een pyjama aan. Klinkt niet erg spannend, maar als u nou weet dat ik regelmatig op de bank in slaap viel, dan maar gewoon mijn kleren uittrok en in bed rolde, is dat toch een hele verbetering! En het helpt dus. Ben benieuwd hoe lang ik het vol hou, maar ik voel me al wel beter. Minder verlopen zeg maar. En dat terwijl ik de hele dag het zuur heb, dus dat is best een prestatie.
Nou, kennelijk droogt de inspiratie op....fijn weekend!

4 opmerkingen:

 1. Bij de Jumbo hebben ze ook (niet duur) biologisch wasmiddel en allesreiniger.

  Stom joh, in Noorwegen worden die eco-luiers lekker geubsidieerd waardoor 70 stuks iets van 4 euro kosten. Had er heel veel willen inslaan, maar dat ging niet meer omdat de auto er dus mee ophield de laatste vier dagen.

  Lekker dat je een beetje ritme hebt voor jezelf en hoop dat dat zuur snel over is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ga ik eens kijken bij de Jumbo dan!

   Ik had twee jaar geleden in Zweden groot willen inslaan, maar die pakken zijn natuurlijk best groot, en om dan in een volgepropte auto óók nog luiers er bij te willen....ging niet zo goed.

   Verwijderen
 2. Je moet doen waar je je goed bij voelt denk ik. Maar zijn bio luiers nog wel zo bio als je er 3 kwartier voor moet rijden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is nu precies het punt! Nu is bio wel echt heul veul beter dan niet-bio, en we combineren het dan maar zo veel mogelijk met andere boodschappen en mogelijk een bezoek aan vrienden die daar in de buurt wonen, maar ik denk niet dat ik elke maand dit tripje ga maken. Een eventuele volgende keer maar nog meer tegelijk kopen dan.

   Verwijderen