woensdag 11 juli 2012

kopen kopen kopen

Vandaag ging ik met mijn -al even Kringloopverslaafde- broer weer eens langs bij de winkel in ons oude dorp. Ik denk altijd te kunnen merken dat het best een rijk dorp is, want echte rommel verkopen ze niet en de winkel ziet er netjes uit. Toch zijn ze niet duur, en we komen er dan ook graag.

Eerder dit jaar kocht ik een merkspijkerbroekje voor kleine Puck, maar helaas bleek het wat slappe elastiek minder makkelijk te vervangen dan ik in eerste instantie dacht. Die ging dus vandaag retour, samen met een hele berg eenzame kop-en-schotels (allemaal verschillend en allemaal niet mooi...waarom hadden we die eigenlijk?), een flinke stapel bladen (de Living, vond ik vroeger een heel fijn blad. Het bestaat nu niet meer, en dat is misschien maar goed ook, scheelt weer abonnementskosten), singeltjes uit de kast van schoonmoeder, waaronder een complete cursus stenografie op vinyl (lijkt mij vrij onpraktisch) en een paar onverkoopbaar-op-Marktplaats gebleken boeken. Ruimt hier weer lekker op, hebben we weer plek voor nieuwe spullen, ha!

Ik ben weer blij met mijn gevonden schatten. Voor op de kamer van klein Puckie (en in de toekomst baby nummer twee) een mooie ingelijste plaat van Anton Pieck. Meestal erg zoetig, maar deze vond ik wel heel leuk. De foto die ik er van maakte lukte niet goed, vanwege het reflecterende glas in de lijst. Het is deze plaat:


Hij is echt mooi ingelijst, de sticker van de kunsthandel zit er nog achterop. Voor vier euro! Verder nog een ander nieuw spijkerbroekje, een boek voor mezelf en één voor kleine Puck, en nog twee Roald Dahl favorieten om mijn eigen, minder mooie exemplaren te vervangen. En dan kwam ook nog het via Marktplaats gekochte shirtje voor Puck binnen, het kind is weer netjes!Wie zei er dat je van kopen niet gelukkig wordt? Alles bij elkaar was ik nog geen tientje kwijt. Het shirtje zit daar dan niet bij, dat was niet heel goedkoop, inclusief verzendkosten twaalf vijftig. Maar die shirtjes zijn nu eenmaal niet goedkoop, en ik hou er zo van...
Voorlopig gaat de hand weer op de knip.

Verder genieten we erg van het feit dat we geen dag- en nachttarief meer hebben voor energie. Ik was nogal krampachtig bezig met wassen in het weekeinde, omdat ik het 's nachts niet prettig vond. Moest ik 's morgens de was ophangen die al zes of zeven uur in de machine zat, die al die tijd aanstond. Wasmachines met tijds-instelling zijn wel handig! Nu draai ik overdag een was, haal ik het er uit als het klaar is en hang ik het meteen op. Scheelt toch wel wat, in elk geval een hoop stress in het weekeinde en geen drie wasrekken vol met dampend wasgoed en overal drogende handdoeken. En nu onze nieuwe, superzuinige vaatwasser er is zet ik na het eten alles in de machine, de keuken is meteen aan kant en om acht uur is alles schoon en droog. Ik wist niet dat ik zo'n hekel had aan het nog met de hand moeten afwassen na klein Puckie in bad en in bed te hebben gestopt. Ik ben benieuwd hoe hoog de energierekening uitvalt, ik denk dat het best mee zal vallen.2 opmerkingen:

 1. ik ben ook dol op de kringloop, rommelmarkt, marktplaats etc. Zeker met een goede vangst kun je weer zo gelukkig zijn (en soms zit er idd ook iets tussen wat niet past of toch niet bevalt, helaas...).

  Die Anton Pieck plaat is zeker ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. alles wat tegenvalt gaat gewoon weet terug hoor, hopelijk kan iemand anders er wel iets mee. Soms krijg ik het idee dat ik iets huur voor een euro...kom ik het na een week weer terug brengen!

   Verwijderen