dinsdag 3 juli 2012

Geen vioolHoe gaat het eigenlijk met besparen? En met zuinig aan, en graag sneller aflossen, en sparen voor later?
Nou...eigenlijk knap beroerd.

Dankzij de belastinghulp van de vakbond kregen we meer geld terug dan we hadden verwacht, en zo hebben we best weer wat kunnen inlopen. We hadden de creditcard-voor-noodgevallen mee naar Engeland, en dat was nodig ook, omdat we bij veel tankstations niet met onze pinpas konden betalen. Dat bedrag is afgelost, dus de creditcard staat weer op nul. Mijn autootje is bijna afbetaald, ik tank nog maximaal ééns per drie weken en kijk elke zondag trouw wat er waar in de aanbieding is en maak daar een weekmenu mee.
We hebben best wat gekocht de laatste tijd, maar alles via marktplaats. Zo vond ik twee nieuwe Mamalicious zwangerschapsspijkerbroeken voor samen  € 20,- , en een vest voor een tientje. En twee mooie rompertjes (één met paarse olifanten en één met enorme aardbeien) alvast voor kindje nummer twee, allebei nieuw samen voor minder dan een kwart van de prijs. Een nieuw campingbedje, voor € 20,-. omdat het oude bedje helaas niet bestand bleek tegen het verkeerd om in elkaar zetten. Voor J. een bijna nieuwe transportfiets voor € 150,- . Alvast voor de verjaardag van N. een nieuwe houten letterpuzzel voor € 5,- Maar alles bij elkaar toch een heel behoorlijk bedrag! De komende tijd wordt er dus ook niks meer gekocht. Helaas hield ook de droger er mee op, maar ik kan wel even zonder. De vaatwasser was al een tijdje kapot, en ik had J. beloofd dat er een nieuwe zou komen als het belastinggeld er was. Wel een energiezuinige natuurlijk, maar is inclusief bezorgen, verwijderingsbijdrage en montage óók weer bijna
€ 600,-! 

De spaarrekening is dus nagenoeg leeg. En toen bleek dat de meneer die recentelijk onze douchecabine heeft gekit, niet verder heeft gekeken dan zijn neus lang was, want ik trok afgelopen weekeinde bijna een halve meter kit van de wand. Helaas hadden we alleen grijze kit in huis, maar dat kon me niet schelen en nu hebben we dus een witte cabine met witte kitvoegen, met één grijze klonterige streep ertussen. Als het maar waterdicht is! Ik heb op Werkspot een advertentie gezet voor renovatie van de badkamer. We hebben al aardig wat reacties gehad, dus binnenkort gaan we maar eens aan de slag met de vakman. Ik heb nog geen idee hoe we dat dan weer gaan betalen. Het is echter wel nodig, want de tegels beginnen los te zitten en die cabine wordt ook nooit meer wat. Zucht. Ik denk dat ik maar weer eens wat spullen moet gaan verkopen! Iemand nog behoefte aan kookboeken? Of dvd's? Woon- en lifestyle bladen?
Maar ik weet heus ook wel dat het een luxe-probeem is. We hebben toch echt twee auto's, en allebei een goede fiets, en een laptop en straks een werkende vaatwasser. En we zijn op vakantie geweest en we staan niet rood en hebben (bijna) geen schuld, alleen de hypotheek. O ja, en dan nog een restje auto, en mijn studieschuld. Dat wordt dan misschien het project ná de badkamer...

Truste voor straks!

2 opmerkingen:

  1. Veel mensen staan er niet bij stil hoeveel rood staan eigenlijk kost volgens mij! Jullie zijn lekker bezig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. we doen ons best...! we hebben ook het energietarief laten omzetten van dubbel naar enkel. Hoef ik niet meer alles in het weekeinde te wassen, dus kan ik het af met één droogrekje buiten elke dag... Scheelt in elk geval frustratie.

      Verwijderen