maandag 6 juni 2011

de dag van het rijbewijs

Vanmorgen héél vroeg zaten we al beneden met een kop koffie. J. moest al om zeven uur beginnen, en dus om half zeven weg. Lees: half zes op. Ik ook. Want wekker ging af, en kindje was toen wakker.
Uiteindelijk was het ook wel fijn, want nu konden we (N. en ik) bijtijds de deur uit, op naar het gemeentehuis. Rijbewijs aanvragen!
De lucht was nogal dreigend, dus kinderwagen maar ingepakt. N. vond het best, die vermaakte zich met het met zijn voetjes tegen de binnenkant duwen.


Het was nog best een eind, het gemeentehuis ligt bijna een dorp verderop. Dit zagen we onderweg.

En natúúrlijk ging het heul hard regenen, maar dat kon ons niks schelen. Eenmaal kletsnat aangekomen bij het gemeentehuis moesten we even op onze beurt wachten. N. was hevig gecharmeerd van een mini-Ayaan, een beeldschoon afrikaans meisje van een jaar of drie, die met haar vader een uittreksel kwam halen. Ze was niet onder de indruk van zijn geflirt. Gelukkig was de mevrouw achter de balie best bereid dat even goed te maken: ze kwam nog net niet over haar balie heen. Morgenochtend vanaf negen uur kunnen we het rijbewijs ophalen.
En toen gingen we weer terug, weer door de regen. N. bleek thuis de hele tijd met zijn voetjes tegen de ritsen te hebben gezeten, dus zijn sokken, voetjes en broekspijpen waren ook nat. Hij sliep evengoed heerlijk. Thuis onder een warme douche, en na een verder niet zo heel interessante maar welbestede dag (vooral veel huishoudelijke activiteiten) zit ik nu met man en kat op de bank. Morgen. Morgen! Morgen mag ik eindelijk gaan rijden. En zitten we lekker droog als het regent.

Note to self: een paraplu in de auto leggen

1 opmerking:

  1. Heerlijk gevoel is dat he, als je zonder problemen auto kan rijden! En gewoon kan gaan en staan waar je heen wilt.

    BeantwoordenVerwijderen