donderdag 28 februari 2013

't is Zonde

Hier in huize Puckblogt doen we ons best om alles een beetje bewust te doen. Minder het milieu belasten, minder geld uitgeven. Gezonder leven. En dat levert nogal eens wat schuldgevoelens op, tenminste, bij mij dan. J.is nogal nuchter en vindt dat we wel 'normaal' moeten blijven doen, en tegelijkertijd vindt hij het best als ik weer eens besluit het Nu Helemaal Anders te gaan doen. En dat anders varieert dan van alleen nog maar biologisch eten en het huis alleen nog maar schoonmaken met azijn en soda tot kamperen bij de boer en nog slechts tweedehands kleding kopen. Er zullen nu mensen zijn die in afgrijzen hun hoofd afwenden (sorry), maar ook die schamper lachen en denken dat dat nog veel te weinig is (ook sorry). En daar gaan we dan weer, ik houd het niet vol en voel me schuldig. En daar heeft ook niemand ook maar ene drol aan. Sorry.
En nu dacht ik, als ik nou een lijstje maak met dingen die ik wel anders zou willen en er daar dan één van kies (om te beginnen hè) om ook echt anders te doen, zou dat dan helpen? Als het hier eenmaal zwart-op-wit staat, en u heeft het ook gelezen, tja, dan moet ik wel.
Okee, met het schaamrood op de kaken, hier komt  'ie dan, mijn lijstje met

ja-ik-weet-het-heus-wel-zonden

* ik drink graag cola light. IJskoud, uit een blikje. Ooooh....!
* ik heb -ongeveer- honderd kookboeken. En ik heb ze allemaal gelezen, maar ik kook er bijna nooit uit. En misschien zijn het er nog wel meer ook trouwens.
* ik ben een sucker voor (dure) keukenspullen. Ik heb pannen van LeCreuset, een Microplane-rasp, Zwilling messen, een Magimix keukenmachine, een Dualit handmixer, een Smeg koelkast, een Nespresso apparaat en ik droom van een compleet Iittala servies. En dan heb ik ook nog een kersen-ontpitter, een appel-partjes-snijder, een koekenpannetje in de vorm van een bloem, een berg koekjesvormen en een pureeknijper. En een heleboel bakvormen.
* ik gebruik (in deze tijd van het jaar) elke week de droger
* voor onze kindjes gebruiken we wegwerpluiers. Wel de meest verantwoorde variant geloof ik, maar toch
* ik rijd graag auto. En nog (te) hard ook
* ik gebruik haarlak
* behalve de kookboeken, heb ik ook nog heel veel andere boeken. Misschien wel vijfhonderd. Misschien nog wel meer. En ik heb ze ook nog op kleur gesorteerd staan.
* ik kijk graag tv
* ik sport niet
* ik heb abonnementen op drie tijdschriften.
* ik heb een smartphone. Sterker nog, dit is mijn tweede al. En ik speel er spelletjes op. Oóóóóh....!
* ik speel mee met de PostcodeLoterij. En nou vooruit, ook nog met de Staatsloterij.
* ik vind de Ikea leuk. En als we daar zijn, dan eten we er ook nog.
* ik doe bijna nooit iets in de tuin. Alleen zitten, in de zomer, met een boekje. Dat kan je dan ook goed zien, aan de tuin.


Zo. Nou. Dat is het dan. Nou weten jullie het...it's out in the open!
Kan nog wel even doorgaan hoor, maar ik kan ook heus wel een positief lijstje maken, dat komt dan nog wel eens. Maar dan nu dus kiezen. Wat ga ik anders doen? En wat houdt dat dan in? Oei, dat wordt nog lastig. Misschien maar eens kijken wat het meeste oplevert.

Ga ik  nou eens lekker een blikkie open trekken. En een boek lezen. En een eitje bakken in mijn bloemen-koekenpan...
Dag!
12 opmerkingen:

 1. Haha... heerlijk toch? :) Ik hoop niet dat ik je irriteer. Zulke stukjes schrijven is gewoon een soort ontspanning voor mij. Ik word blij van de manier waarop jij over je huis en spullen schrijft :) Wij eten ook altijd bij ikea, en die in Barendrecht is leuk omdat je dan de auto's kan kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee joh, helemaal niet! Ben momenteel helemaal opgedroogd wat blog-inspiratie betreft, en jij kan juist zo makkelijk en leuke stukjes schrijven dat mijn goede voornemens verbleken. Niet mee stoppen hoor!
   Barendrecht is mijn ouwe home-town, heb nog steeds heimwee, dus elke reden om terug te gaan is goed...desnoods de paardenvlees-balletjes van Ikea!

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. ja hè?! Heb groot respect voor jouw acties, zou het niet kunnen hoor...

   Verwijderen
 3. Ik heb al 40 jaar een kersenontpitter. M,n eerste schoondochter lachte mij er om uit toen ze hem voor de eerste keer zag, tot ze een peuter in huis had en de kersenontpitter kwam lenen. Met alle potten kersen op likeur en kersenjam die ik maak wil ik de ontpitter niet missen maar moet oppassen schoondochter nr 2 heeft nu ook het gemak ervan ontdekt. Wat voor de een stompzinnig is , is voor de andere noodzaak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh...kersen op likeur...mmmmm! Wij eten maar heel zelden kersen, maar dan ben ik er blij mee hoor, met mijn ontpitter. Stompzinnig vind ik hem zeker niet! Dat vind ik overigens wel van mijn koekenpan in bloemvorm...maar die heb ik dan ook niet zelf gekocht

   Verwijderen
 4. Wat een heerlijke zonden heb jij. In die creuset pannen kan ik me heel goed voelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, ik heb er nog wel meer hoor...! Mijn Creuset-pannen zijn via MP aangeschaft, misschien voor jou ook een optie?

   Verwijderen
 5. Heerlijk die zonden, denk dat iedereen ze wel heeft! Maar dat je goed wilt doen is toch al wat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja wel, maar met goeie wil alleen kom je er natuurlijk niet. Ik weet overigens nog niet wat ik ga laten vallen hoor...

   Verwijderen
 6. Ittala is ook gewoon echt mooi.
  Mijn zusje is er ook weg van, als student kunnen wij allebei niet heel veel. Maar toen er in Utrecht uitverkoop was vlak voor haar verjaardag, kwam dat heel mooi uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. was er uitverkoop? wel potver... misschien maar beter dat ik het niet wist ;-) !

   Verwijderen