vrijdag 16 augustus 2013

geen vakantie


Nu heel Nederland vakantie heeft (of al bijna weer begint met werk of school), beginnen we hier erg te voelen dat we daar ook aan toe zijn. Door een miscommunicatie op het werk van J. en de vakantie die hij nam in januari toen onze IsaLovisa was geboren, heeft hij voor de hele rest van het jaar nog maar vier vakantiedagen over. En ik werk nog maar drie dagen, dus ik heb hoef regelmatig een aantal dagen achter elkaar vrij niet te werken, maar dat is toch anders dan samen echt vakantie hebben. We hebben vorig jaar in Engeland (na een doorwaakte nacht in de VW-bus) een tent gekocht, dus in theorie kunnen we meteen vertrekken richting Veluwe, Limburg, of een willekeurig waddeneiland om eens ernstig te gaan kamperen, maar dat in de praktijk dus niet. En hoewel ik het heerlijk vind om met de kinderen thuis te zijn en wat aan te rommelen, is het de laatste tijd vooral veel rommel en weinig doen. Door het hele huis liggen stapels wasgoed, het zij schoon en klaar voor de kast of vuil en klaar voor de wasmachine. De tuin barst uit zijn voegen van het onkruid, de buitenboel moet nodig een beurt met de hogedrukreiniger sopje hebben, en hoewel ik elke dag zo'n vijf keer de bezem door de kamer haal, lijken er uit alle hoeken en gaten stofvlokken te komen. Kleine Puck wil óf met zijn nieuwe brandweerkazerne (hij was vorige week jarig) spelen, óf tekenen óf televisie kijken, maar zelden datgene wat hij op dat moment aan het doen is. Zijn kleine zusje is een schatje, kreeg in twee dagen vier nieuwe tanden en gaf geen kik, maar ze wil niet slapen 's avonds en kan tegenwoordig kruipen, iets dat met die rondslingerende brandweer-onderdelen, kleurkrijtjes en stofvlokken voor de nodige paniek bij mij zorgt.

tanden? ikke? nee hoorOndertussen hebben we heus al wat gedaan hoor; vier van de zes logge eetkamerstoelen zijn al weg, er gaan er morgen nog twee richting vuilstort. Ze zijn vervangen door wat lichtere exemplaren (Zweeds design), waarvan ik er twee gloednieuw via MP kon kopen, inclusief verzendkosten voor de helft van de prijs. Fijn!
Er gingen al zo'n vijf dozen boeken weg, naar kringloop en  tweedehandswinkel (krijg je er nog wat geld voor). Maar ik moet ook nog alle kinderkleertjes uitzoeken, de bankhoezen wassen, boodschappen doen, de administratie uitzoeken, de koelkast schoonmaken en de hele bovenverdieping opruimen en stofzuigen. En de bedden verschonen. En eigenlijk wil ik onze slaapkamer opnieuw schilderen en een hoofdbord voor het bed maken. En ik moet om vier uur vanmiddag de nachtdienst in, en morgen komen er nog wat vrienden om de verjaardag van N. te vieren. En moet ik dus ook nog een taart bakken, en eigenlijk wou ik ook de voorraadkast opruimen. Of uitruimen. Enzo. Maar dat doe ik dus allemaal niet, want ik zit achter de laptop, met mijn tweede beker koffie van vandaag. En ik lees hier en daar een blogje (leuk), ik kroel wat met de kindjes (ook leuk) en verder doe ik dus niks. Toch een soort vakantie... maar ik ga maar eens aan de slag!het was chocoladetaart, dat wilde hij graag als verjaardagsontbijt

6 opmerkingen:

 1. Ha dit had ik kunnen schrijven....alleen zijn mijn kinders de deur uit. Het is heel stil en dat is eerst best fijn, maar nu kriebelt het een beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de deur al uit...oeh daar moet ik nog even niet aan denken hoor!

   Verwijderen
 2. Ooh wat een boel tanden, fijn dat ze er geen last van had! En wat is ze mooi <3

  Gefeliciteerd met kleine Puck!

  Ja, je kan bezig blijven. Dat is ook zo fijn van echte vakantie, lekker boeien dat je vakantiehuisje een grote ontplofte grafbende is :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. moet eerlijk zeggen dat ik er zo één ben die elke dag het huisje gaat vegen, en buiten bloemen plukt en ze in een bierglas op de tafel zet, en van alles van thuis meeneemt om het gezellig te maken in zo;n vakantiehuisje.... !

   Verwijderen
 3. Ik wat een prachtig kopje heeft ze! Alsnog van harte met Puck!

  BeantwoordenVerwijderen