zondag 28 juli 2013

Keep calm and hula hoop

Laat ik maar gewoon eerlijk zijn: ik ben niet echt een smalletje. Niet dik, maar dan misschien wel wat mollig. Ik heb eens een vriendje gehad die me royaal noemde (Echt? Echt. Hij heeft ook wel eens sappig gezegd, toen was het over met de liefde.) Ik vind het niet heel erg, al zou ik best een maatje kleiner willen. Of nou, twee dan. Of drie. Vroeger sportte ik heus wel. Toen ik J. leerde kennen was ik ook echt slank. Moet ik er wel bij zeggen dat ik toen een pakje sigaretten per dag rookte, en heel veel koffie dronk. Ik werkte ook veel en at niet zo erg, dus ja, dan wil het wel. Maar toen kreeg ik reuma, of iets dat er op leek, en was het gedaan met het echte sporten. En natuurlijk wel samen op de bank met een biertje en iets lekkers. At ik eerst bijna tien jaar streng vegetarisch: de liefde bracht me er toe om voor hem biefstuk en gehaktballen te braden. En toen rook het zo lekker, en nu ja, als we dan alleen biologisch vlees.... en toen was het hek van de dam. Ik houd zo van lekker eten, stevig eten. Gebakken aardappeltjes, met een klodder mayonaise. Biefstuk in de roomboter. Pasta carbonara. Citroentaart. Kwarktaart. Chocolade. Boterkoek. Lekker brood. Ik houd veel van salades, maar dan mag er best wat geitenkaas in, of wat gebakken spekjes, of feta. Ik ben niet zo van de slanke keuken, mager is niets voor mij en alles wat half-vol of light is bekijk ik met argusogen. Behalve dan cola-light natuurlijk, dat spreekt vanzelf.

Maar goed. Ik ga het anders doen. Wat zeg ik, ik doe het al anders! Ik eet niet per sé anders, maar wel minder. Kleinere porties en niet meer én aardappels en dan ook nog maar een stuk brood om te dippen. Nog wat meer fruit. Minder suiker in de koffie. Geen chocolade meer, want ik kan het niet bij één stukje houden. En...én...ik hoepel. Ik bedoel hoelahoep. Jaja! Ik zag vorig jaar al hier en daar wat mensen hoepelen, maar omdat ik toen zwanger was van onze IsaLovisa mocht ik niet. Een paar weken geleden kreeg ik, als verlaat verjaardagscadeau, een fitness hoepel. Het is werkelijk een martelwerktuig, met nare bobbels aan de binnenkant. De eerste paar keer kreeg ik er blauwe plekken van op heupen en buik, maar ik kan inmiddels zeggen dat ik met plezier hoepel. Hoelahoep. Ik doe nu 's ochtends tien minuten en 's avonds tien, en ik doe er elke week een of twee minuten bij. Zo is het goed te doen, en ik krijg er zowaar een plattere buik en een slankere taille van! Wie weet, doe ik over twee jaar ook eens een bikini aan *proest*. Ik houd u op de hoogte! 


9 opmerkingen:

 1. Zal ik ☺? op school staat er een niks te doen op een kast. Ik heb de ruimte...binnen of buiten....wie weet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zou het gewoon doen! desnoods op school, als er niemand is. Is echt niet moeilijk en inmiddels vind ik het zelfs leuk!

   Verwijderen
 2. Wat goed van je! 10 minuten!
  Zelfs als kind kreeg ik het niet voor elkaar om het ding draaiende te houden.
  Veel succes, en op naar de bikini ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, sinds vanmorgen 11 minuten...deze avond moet ik nog. En die bikini...neuh...ik ben toch meer een badpakken-type.

   Verwijderen
 3. Wat goed! Ik heb pasgeleden een keer geprobeerd te hoepel, maar het lukte me helemaal niet... Als kind was ik er echt heel goed in. Zou dat normaal zijn? Blijven oefenen in ieder geval...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sappig en royaal vind ik eigenlijk prachtige omschrijvingen. Dat heeft dat vriendje goed geaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nou...royaal vond ik wel oké, maar sappig...nee dat ging me net te ver hoor

   Verwijderen
 5. oei een hoelahoep hou ik nooit in de lucht, knap van je!

  BeantwoordenVerwijderen