dinsdag 16 juli 2013

droomhuis

Vanavond zaten we in de tuin, onder de partytent die we vorige week opzetten in verband met vermeende regen en een geplande barbecue. Ik vind het wel gezellig, een overkapping in de tuin. Overdag wat schaduw, en het voelt een beetje knus. Nu is het een plastic lichtgroen ding, die met duct tape en touwtjes aan elkaar zit, maar het is toch al leuk. En zoals zo vaak bedacht ik wat voor soort huis ik zou willen als we ooit de tien miljoen winnen. Of als we die bij elkaar hebben gespaard,  minder mag trouwens ook wel.

Ik zou dus een veranda willen. Met een schommelstoel of een bankje. En een paar bloeiende planten er op. Een huis met maximaal één verdieping, dat je niet zoveel trappen op en af hoeft. Met ruime kamers, maar niet te veel. Je moet het tenslotte ook allemaal nog schoonmaken en warm houden.  Met een grote kachel er in, en een flinke keuken met een Aga fornuis. En een grote houten tafel in het midden, met altijd een boeket bloemen er op. Met een ruime ouderslaapkamer, waar ook onze kledingkast kan staan maar dat die niet de helft van de kamer in beslag neemt (en nee, geen inloopkast, niks voor mij....veel te groot en te veel ruimte om rommel te maken). Met een lekker bed en gezond beddengoed, in natuurtinten. En dat dan altijd het raam open staat, en de vitrage (die heb ik dan ook natuurlijk) zo'n beetje heen en weer gaat. En de kinderen allebei een eigen kamer, gezellig maar niet te vol, met alleen mooie spulletjes en hun liefste speelgoed, dat niet per sé duur hoeft zijn.
En dat het vrijstaand is, dus dat je geen directe buren hebt. En met flink wat gras en bomen in de tuin, zodat de kinderen lekker kunnen spelen zonder steeds op te moeten letten op te hard rijdende auto's. En een stromend beekje in de tuin, ik zou beslist een beekje hebben! Niet te diep natuurlijk, en met heel helder water.

beekje (in de alpen, foto van interwebs)


En met een fijne badkamer, met een aparte douche én een bad. Daar zouden we dan niet elke dag in gaan, maar wel zo eens per week. En dat het dan ruim genoeg is om er ook helemaal in te kunnen, en niet klem te zitten met mijn heupen, of dat het zo kort is dat je alleen maar rechtop kunt zitten. En met genoeg licht door het hele huis, maar niet overal glas. Ik houd niet erg van glas in het dak, dat geeft niet zo'n beschut gevoel. En in de tuin een tuinhuisje, en een boomhut. En plek voor de barbecue, en de vuurkorf. Met een complete tuinset, en niet vijf verschillende plastic stoelen. En met een aparte ruimte voor wasmachine en droger, met een werkblad om de was te vouwen, en ook nog de mogelijkheid om de was binnen te drogen te hangen. Met een schuur met een werkbank er in, en dan zo'n plank erboven met allemaal lege jampotjes er tegen aan geschroefd, en dat daar dan allemaal spijkers in zitten, en moertjes en deuveltjes en allerhande schroefjes enzo.


Met houten vloeren, en een hele grote fijne bank waar we met zijn vieren op kunnen liggen om naar een leuke film te kijken. En met ruimte voor mijn boeken, en een logeerkamer die ook echt een logeerkamer is, en dat er dus niet ook een boel koffers staan, of dat je onder de zonnebank moet slapen, maar met een echt bed en mooi beddengoed en een nachtkastje met een lampje erop, en fijne handdoeken en dat er dus altijd zo maar mensen kunnen blijven slapen die dan niet op de overloop op een luchtbed hoeven. En dat het milieuvriendelijk en goed geïsoleerd is, met zonnepanelen en een moestuin.

Tsja. Zoiets dus. Maar voorlopig ben ik ook best tevreden met ons rijtjeshuisje met postzegeltuin hoor.

8 opmerkingen:

 1. Ooh, dat klinkt goed :) Vind een overkapping in de tuin ook altijd zo gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen, jij was vroeg!
  Jullie hebben volgens mij een tuin die aan bijna al mijn wensen voldoet toch? Lekker hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, dat klinkt als een heerlijk huis wat je bij elkaar gedroomd hebt. Zo eentje staat hier ook op het verlanglijstje...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijk droomhuis zeg :-) wie zou dat nou niet wensen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt echt super! Hoe laat kunnen we allemaal komen? Hahaa

  BeantwoordenVerwijderen