vrijdag 18 januari 2013

Van alles en nog wat

Wat ben ik blij dat de zon (een beetje) scheen vandaag! Het maakt me helemaal niet uit als het heel koud is (al houd ik meer van een beetje warmte, lekker in de tuin met je blote voeten enzo), maar als de lucht zo grijs is...brrr. Ik word er ook echt down van, of beter gezegd; stik sacherijnig. De afgelopen dagen was mijn humeur dus ook wat wisselvallig.


Met ons meisje gaat het goed. Ze heeft de liefste handjes en voetjes die je ooit hebt gezien, een kuiltje in haar rechterwang en één in haar kin (net als haar vader en haar opa) en onderzoekende kraaloogjes. Ze slaapt veel en drinkt goed, en we zijn alledrie verliefd op haar! Kleine Puck is soms nog wat hardhandig in zijn uitingen, maar ze ondergaat alles gelaten. Ze is dol op kroelen en ligt de halve dag met mij op de bank. Helaas moest ik gisteravond onverwacht terug naar het ziekenhuis omdat er wat weefsel was achtergebleven na de keizersnede. Dat moest er uit, en dat deden ze toen maar. Au. Mijn vader ging met me mee, J. bleef met de kindjes thuis. Ik was érg blij toen ik weer thuis was, en met ons kleine poppie nog even op de bank kon hangen!

Verder rommelen we wat aan in en om het huis. De gordijnen, die al een half jaar ophingen maar tien centimeter te lang waren en ook nog eens met knijpers aan elkaar zaten, heeft mijn schoonmoeder in een kwartiertje aan elkaar gestikt en omgezoomd. J. hangt morgen wat nieuwe ingelijste dingetjes op (waaronder het geboortekaartje van klein meisje),

kaartje van Ellabellaboem, via LiefLeukenEigen
en ik geniet van de diverse bossen bloemen hier in huis en alle lieve kaarten die we hebben gekregen. Van haar kregen we nog een flinke doos met kleertjes, die is inmiddels uitgezocht en wat er overbleef gaat door naar een volgend kindje. De doos staat overigens nog gewoon hier in de kamer. Het aanrecht staat ook steeds vol (met onder andere kolf-attributen, bordjes met beschuitkruimels en overgebleven muisjes, en gebruikte koffiekopjes), de wasmachine draait overuren en de droger heeft wederom laten zien over een zelf-reparerend-vermogen te beschikken! Hij is al meerdere keren stuk gegaan, iets met vocht en stoppen die doorslaan. In de daarop volgende dagen proberen we hem dan af en toe, waarbij steeds weer de stop doorslaat, maar op een gegeven moment doet hij het dan toch weer. Gelukkig maar. De tuin is ook een rommeltje, maar wel gezellig, want een aantal weken geleden stonden zomaar ineens de narcissen in bloei. Die zijn nu bevroren en dat ziet er vrij koud uit, en zodra ze ontdooit zijn, zijn ze weg, maar voor nu genieten we er maar even van. De eettafel ligt vol met post en kleertjes en kraamcadeautjes en een laptop en snoertjes, maar dat kan me niks schelen, dat vinden we wel weer over een paar weken.

Morgen gaan we even op en neer naar België, om de bestelling van de bio-supermarkt op te halen. Mijn favoriete bio-luiers hebben ze niet in maatje 1, dus ik heb een ander merk besteld. Beaming Baby heet het, ik had er nooit van gehoord maar de recensies zijn goed. Ben benieuwd!
Verder nog wat schoonmaakmiddel en dingen voor de voorraadkast, zoals bouillontabletten en bakmixen. Altijd fijn om in huis te hebben.
Ik hoop dat Kleine Puck het leuk vindt om mee te gaan, hij is de afgelopen dagen behoorlijk ziek geweest. Het meeste snot lijkt inmiddels verdwenen, maar hij klinkt nog heel hees en ziet erg wit. Ook kwijlt hij als een dolle en huilt hij om alles. Vandaag is hij niet naar het KDV geweest, en hebben we hem om zes uur al in bed gestopt. J. is gesloopt: ons manneke vraagt een hoop aandacht momenteel, en als ik dan alleen maar op de bank hang...gelukkig heeft hij nog vrij tot en met 4 februari. Kan hij nog even bijkomen misschien.

Hier nog een plaatje van zomers winterweer. Omdat ik nog weinig buiten kom heb ik helemaal geen foto's van de afgelopen dagen, dus maar weer een van de W.interefteling. Ik hou er van. Twee jaar geleden hadden we er een fantastische dag, met prachtig weer en twee kleine mannetjes (Kleine Puck was vijf maanden, vriend Lars drie maanden). 


Misschien moeten we er volgend jaar maar weer heen.
Fijn weekeinde!2 opmerkingen:

  1. Ah, wat is ze mooi! Loopt het allemaal lekker nu met de borstvoeding? Dat is echt fijn!

    Hoop dat je nu niet meer naar het ziekenhuis hoeft!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtig meisje! Snap dat je daar lekker de hele dag mee op de bank wil zitten :-)

    BeantwoordenVerwijderen