maandag 27 februari 2012

Home Sweet Home 30 - Flower Power






Welk seizoen het ook is, we hebben altijd bloemen in huis. Het liefst geen strakke boeketten, maar gewoon, een bosje. Een bosje bloemen. En de losse steeltjes, geknakte stengels en losse knoppen vinden ook altijd wel een mooi glaasje.



Home Sweet Home is een initiatief van Barbaramama. Hier kun je er meer over lezen, en bij anderen meekijken.

zaterdag 25 februari 2012

Domweg gelukkig

Wat een vreemde dag is het vandaag. Ik werd vanmorgen vroeg wakker van zeer ongewenste en heimelijk gevreesde buikpijn. Ik belde mijn werk maar af, en trok me terug op de bank met een dekentje. Na wat mijmeringen besloot ik toch maar mee te doen met de dag, en ging even snel onder de douche. Toen met J. en kleine Puck mee boodschappen doen. Ik bleef wel in de auto, maar het was fijn om even van de zon te genieten. Toen weer terug op de bank. Ik zag op televisie een stukje documentaire voorbij komen met vier helden: Maarten van Roozendaal, Jeroen van Merwijk, Hans Dorrestijn en Kees Torn. Dat was al leuk. J. had ook nog twee dikke zaterdagkranten meegenomen, en een reep chocola. En een bos bloemen. En mijn bestelde sneeuwvlok is binnen.

Kleine Puck slaapt, J. kijkt voor de vierde keer deze week naar The Hitchhikers' Guide to the Galaxy (klik) en moet wéér lachen. Ik neem nog maar een kopje thee en bedenk dat ik morgen maar wel ga werken. Dan schiet me te binnen dat ik gisteren een telefoongesprek had met de personeelsadministratie van J's werk (sorry, ik bedoel natuurlijk de afdeling Human Resource Management...!) en hoorde dat hij gewoon zo maar nog recht heeft op nog 78 dagen ouderschapsverlof. Daarmee zijn de problemen rondom meer opvang, minder werken en nog minder geld voorlopig van de baan.

Het gaat misschien niet altijd zoals gepland, maar uiteindelijk gaat het meestal toch wel goed. Fijn weekeinde allemaal!


maandag 20 februari 2012

Home Sweet Home 29 - Knus

Afgelopen week kocht ik een petroleumstelletje. Ik las er al over op andere blogs, en vriendin S. had er ook pas een gekocht. Toen ik er meerdere zag staan bij de Kringloopwinkel was de keus dan ook snel gemaakt: ik nam er een mee! Helaas was hij niet compleet, en dus bracht ik hem maar weer terug. Gelukkig bleek bij mijn ouders nog een oliestel te staan, afkomstig van een overleden tante. Er zat zelfs nog een kousje in!

Vandaag maakte ik draadjesvlees. Het hele huis rook er naar. En voor toe apple-crumble. Dat dan niet op het oliestel, maar evengoed ouderwetsch lekker!

zondag 19 februari 2012

Normandië

In het voorjaar van 2009 gingen J. en ik voor het eerst echt op vakantie. Samen, niet naar een festival, met vrienden, of voor een weekeinde in een huisje, nee, écht. Voor twee hele weken. Het was een vreemde vakantie, we hadden net gehoord dat mijn moeder ongeneeslijk ziek was en we wilden graag een kindje, en dat lukte niet. Het licht in Normandië drukte mijn stemming nog meer; van dat harde licht, afgewisseld met bewolkte luchten. Het regende ook veel. Ik stikte van de heimwee en zat elke avond stiekem te janken in het antieke bed van de gehuurde gîte.

Vandaag vonden we toevallig twee cd's met foto's terug. Nu ik ze weer zie, drie jaar later, krijg ik er een ander gevoel bij. Mijn moeder is er nog, N. is geboren. Misschien moeten we ooit nog eens terug?


 op de binnenplaats van het kasteel van Caen

 vrijheidsboom in Bayeux

ochtend uitzicht achtertuin van de gîte

 Omaha Beach

 in de verte Mont St.Michel

 in de Mont St.Michel

kerk
 (ha! weet u hoeveel kerken er zijn in Normandië? 
En hoeveel wij er toen van binnen hebben gezien? pfff)

donderdag 16 februari 2012

Happy End

    
Vandaag was zo'n dag waarop ik beter in bed had kunnen blijven. Alles, maar dan ook alles ging op de een of andere manier anders dan gepland. Toen we gisteravond naar bed gingen en ik nog even bij kleine Puck keek, vond ik hem erg onrustig. Hij was ook erg warm, dus hem even uit bed gehaald en de thermometer gepakt: 39.3. Hm. Wat drinken, een schone luier en een paracetamol. Het zat me toch niet lekker, dus toen bedacht ik dat ik zijn bedje graag bij ons op de kamer wilde. Helaas bedachten we pas dat we ook nog een campingbedje hebben toen we zijn ledikantje al twee keer hard tegen de deurpost hadden geramd. Toen het bedje maar opgezet. Na een onrustige nacht werden we om vijf uur gewekt door de wekkerradio. J. zet het ding altijd op Radio4, dan wordt je meestal niet zo keihard wakker geschreeuwd. Helaas was er vanmorgen om vijf uur net een bijzonder spookachtig stuk op de radio, waardoor wij verstijfd in bed lagen en kleine Puck geschrokken begon te huilen.



(ik had hier graag een plaatje van enge muziek gezet, of van onszelf terwijl we geschrokken in bed lagen, maar daar zijn -uiteraard- geen foto's van. Wel mooi bedje hè!)

Bij het ontbijt lustte hij niets, en gooide ik een glas sap om. De hele vloer bezaaid met glassplinters en sinaasappelsap. Stofzuigen en dweilen dus. Daarna onder de douche, waar Puckjen eerst zijn hoofd stootte en toen met zijn vingers tussen de douche-cabine-deuren kwam. Toen naar de supermarkt en daarna door naar de Kringloopwinkel. Daar heb ik een oliestelletje gekocht, bleek dat toen we thuis waren er geen treefje (het plaatje waar je je pan opzet) bij zat. Ik heb ze nog gebeld, maar zij hadden het ook niet. 
Kleine Puck wilde de hele dag niet slapen, maar viel vijf minuten voordat we thuis waren in de auto in slaap. Toen moest hij er natuurlijk weer uit, arm ventje. Eenmaal thuis kreeg hij een beker drinken die hij volledig uitgoot over de inhoud van de box (drie kleden, een kussen, zijn eigen broek, maillot, shirt en luier). Het middageten belandde op de grond. Een van de poezen vrat de helft van mijn gekregen Valentijnsrozen op. 

Ik zag heel de dag al wat op tegen het begin van de avond: ik zou het tweede deel van mijn collecteronde doen. Gisteren de eerste helft gedaan, voor het eerst hier in het dorp. Ik was misselijk van de heimwee toen ik terug kwam. Had vandaag de hele dag pijn in mijn buik.

En toen. En toen en toen en toen!
Toen kwam mijn liefje thuis en nam hij met een geroutineerd gebaar het koken over. Hij plukte kleine Puck van de grond, pootte hem in zijn kinderstoel en kreeg zowaar een brede glimlach. Hij roerde wat in de chili, maakte er nog een slaatje bij en beloofde mij tussen de bedrijven door nog even dat hij wel zou collecteren. Ik gooide helaas tijdens het eten nog een keer een glas om, nu met melk. J. heeft alles opgeruimd.

En nu zit ik op de bank, met mijn liefje naast me. Puckie ligt weer in zijn eigen bedje, de rozen staan wat ingekort weer mooi te zijn en de collecte is achter de rug. Morgen ruil ik het oliestelletje om en is hopelijk alles weer droog. Komt het allemaal toch nog goed. Dag hoor!



Mocht je deze week een collectant aan de deur krijgen, wil je dan een beetje aardig tegen hem of haar zijn? Of je wat geeft moet je helemaal zelf weten, maar ik schrok gisteren van de negatieve reacties die ik kreeg.  Namens de collectant alvast bedankt!

dinsdag 14 februari 2012

Home Sweet Home 28 - Een man blijft toch altijd een kind



Zijn ze niet lief? Het ultieme HSH-gevoel: vanaf de bank (uiteraard met een kop thee onder handbereik en een kat op schoot) kijken naar je twee mannen die samen een Duplo-robot bouwen.

Home Sweet Home is een initiatief van Barbaramama. Hier kun je er meer over lezen, en bij anderen meekijken.

donderdag 9 februari 2012

#durftevragen



Mijn laptop lijkt bijna gered: J. gaat hem volledig opschonen. Een dagje rust had het ding al goed gedaan (kan dat eigenlijk, met laptops?) maar we gaan voor de complete revisie. Dus nu een logje getikt op het werk. Wees gerust, ik zit een beetje in mijn eigen tijd: het is nog erg vroeg. Cliënten slapen allemaal nog. Ik sliep zelf afgelopen nacht helemaal niet goed, en in zo'n half-slaap-toestand waren er drie dingen die mij ernstig bezig hielden. En hé, is de populairste hashtag niet #durf te vragen? (waarschijnlijk niet, waarschijnlijk is het #elfstedentocht, of mogelijk #freeteunie, maar dat terzijde)
Goed. Drie vragen dus.

1* Ik hoor al een aantal dagen (weken?) tijdens de verkeersinformatie dat de files wel meevallen. Sterker nog, ik hoorde Coen&Sander op de radio er ook een opmerking over maken. Kennelijk is er dit jaar nog geen file van enige betekenis geweest, behalve dan die na een ongeluk. Zou dat nou komen door het weer? Dat het glad is, en mensen langzamer en voorzichtiger rijden? En als dat nou zo is, is dat dan niet de oplossing voor het fileprobleem? Ik hou best van een beetje doorrijden, maar als ik me fileleed kan besparen door 60 kilometer per uur te rijden in plaats van de hele tijd stil te moeten staan dan weet ik het wel. En als het nou niet door het weer komt...hoe komt het dan wel?

2* Voornamelijk interessant voor de bakkers (m/v) onder u. Ik houd erg van gebak en taart. Ook nog van een heleboel andere dingen, maar daar gaat het nu niet om. Met koken is het best makkelijk: als je een beetje weet waar je heen wil dan komt het wel goed. Heb je geen uien, nou dan neem je maar prei. Boter of olie: mag je zelf weten. Boterzacht of al dente: wat u maar lekker vind. Veel wortels in je hutspot of juist meer aardappelen: het is maar net wat je in huis hebt. Maar met bakken. Oeioeioei! In alle kookboeken die ik heb, wordt onderstreept en dikgedrukt gezegd dat meten en wegen héél belangrijk zijn! En de oventemperatuur! Die trouwens ook nog per oven verschilt, in een heteluchtoven op 180 graden, dan in een elektrische op 200. En dat je altijd de oven moet voorverwarmen! En suiker valt eventueel te vervangen door honing, maar dat is het wel zo'n beetje. Nooit margarine gebruiken! En nogmaals: alles precies afwegen, want anders mislukt het vast. En dan komt nu mijn vraag: hoe kan het nou dat bij zo'n recept het allemaal precies uitgebalanceerd is, en je je dus aan de opgegeven hoeveelheden moet houden, maar dat het wel allemaal mooi afgeronde getallen zijn? Ik lees nooit "Neem 283 gram bloem, 128 gram boter en 3 en een kwart ei. Mix dit precies 54 seconden met de handmixer op de middelste stand, en ...." enzovoort. Ik weet niet wie verantwoordelijk is voor al die recepten, maar ik vind het wel fijner zo. Stel je voor, wat een getob. Zou het dan allemaal wel meevallen, met dat het zo precies moet? Maar mijn boterkoek is nog nooit perfect gelukt, altijd te hard. En appeltaart lukt best, maar is heus niet iedere keer even goed. Wie weet het?

3* In mijn nieuwe autootje zit een benzinemeter. Of, officieler, een metertje-voor-brandstofverbruik. En dat metertje, dat klopt niet. Denk ik. Want ik doe altijd veel langer met de eerste twee streepjes (bent u daar nog?), en het derde en vierde streepje zijn heel snel op! Gaat mijn auto dan opeens meer verbruiken? Is dat metertje stuk? Hebben andere auto's dat ook?

Anyway, u ziet het al. Wereldproblematiek. Niet echt. Maar als u het antwoord heeft: ik hoor het graag. Slaap ik weer wat rustiger misschien. Ga ik nu koffiezetten voor de jongens hier.

Dag hoor!

maandag 6 februari 2012

Home Sweet Home

Graag had ik vanavond wat mooie plaatjes van de woonkamer in wintersfeer laten zien, maar mijn laptop lijkt ernstig in de war. Hij loopt om de drie minuten vast, laadt sites niet, en foto's laten zien: ho maar! Nu ben ik getrouwd met een IT-er, dus ik heb goede hoop... Misschien morgen alsnog? Dit stukje typ ik op mijn iPhone, eens kijken of ik er ook nog een fotootje bij kan plakken...

zaterdag 4 februari 2012

Sleetje rijden


Terwijl ik een dutje deed van welhaast winterslaapachtige proporties, gingen J. en Kleine Puck samen de wijde witte wereld in. Voor het eerst op de slee!

vrijdag 3 februari 2012

Vrijdag de 13e

Nou dacht u bij het lezen van de kop boven dit stukje mogelijk dat ik ietwat in de war ben. Nu zou dat, gezien de gebeurtenissen van vandaag, niet eens zo gek zijn, maar nee, ik ben het toch niet. En ik weet heus wel dat het vrijdag de 3e is. Maar het zo zomaar toch de 13e kunnen zijn.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende foto:


Het lijkt wel een drol hè? Maar dat is het niet hoor, bent u gek. Nee, die donkere putjes in de sneeuw ernaast, links, dát zijn drollen! Maar wat is dan die bolus? Nou, dat is een slaapzak. Sterker nog, dat is Mijn Slaapzak. De slaapzak die ik al mijn hele leven ken, die mijn moeder speciaal voor mij opnieuw gevoerd heeft, die mee is geweest naar alle festivals en op alle vakanties (en er dus ook bij was toen ik J. leerde kennen). Die slaapzak. Die in de box van Kleine Puck lag, vierdubbel gevouwen, als tijdelijk boxkleed nu de andere in de wasmachine zitten. En waar Bran dus op heeft gekakt. Vanmorgen.
Ik heb hem meteen in de tuin gemikt. De slaapzak dus. Lijkt me fijn voor tegen bacteriën enzo.

Nou, en toen hè, toen zag iets toch zoiets geks op de eettafel. Op de tafel van teakhout, van meer dan twee-en-een-halve meter, die in onze woonkamer staat, die we als cadeau van mijn schoonouders kregen omdat wij hem te duur vonden. Die intensief gebruikt wordt als eet-, speel-, knutsel-, lees- en incidenteel nog andere dingen tafel. Daar had namelijk Bran op geplast. Na even in dubio te hebben gestaan of ik zou janken of zou vloeken, koos ik voor optie drie: de



Want die bevat een


Ja ja, een biologisch versterkt enzymencomplex! Ik weet eigenlijk niet wat dat is, maar ik las op internet eens dat B.iotex heel goed werkt tegen kattenpies, dus waarom niet.



Ik jaagde de poezen maar even op de kast (of is het joeg? Ik joeg?). Zie je Bran schuldbewust wegkijken? En Flynn ook een beetje?

Kleine Puck keek ook een beetje dubieus. Maar dat zou ook kunnen vanwege het ontbreken van een boxkleed.
Verder gingen we nog even boodschappen doen, maar toen ging het lampje van de benzine aan. Toen ik net in de tunnel reed. En even later ging er ook nog ergens iets piepen. Dus toen moest ik echt heel snel gaan tanken. En toen stond ik bij het tankstation, zo'n zelftank-iets, dat je bij zo'n automaat moet betalen, en toen had ik mijn portemonnee niet bij me. In gedachten zag ik hem op de tafel (ja, die) liggen... Toen mijn vader maar gebeld, die kwam me redden.
En kleine Puck heeft een heel nieuw pak billendoekjes geopend en leeggetrokken. En nu hebben we dus ook nog geen boodschappen gedaan, en het sneeuwt. Heel hard.

Weet u, ik hou best van sneeuw. En van mijn poezen, en van mijn jongetje. Maar ik geloof dat J. maar gauw naar huis moet komen, dan kan ik naar bed. Beginnen aan een winterslaap.

O, en het was geen protest vanwege een overvolle kattenbak. Ik heb het ding uiteraard meteen schoongemaakt, maar om nou voor twee drollen al protestacties te starten...!