zaterdag 1 oktober 2011

vakantie

De afgelopen drie weken had ik vakantie, en J. zelfs de afgelopen vier. Zo maar! In september, zo maar lekker drie weken vrij! We droomden van uitslapen, spontane dagen weg, eindelijk die hotelbon eens gebruiken. Een fijne boswandeling, of lekkker uitwaaien op het strand. Misschien een lang weekeinde naar Brugge of Gent, en we wilden nog eens naar Giethoorn. Ik zou uitgebreid gaan koken, allemaal gezonde lekkere dingen en die dan ook invriezen, voor ná de vakantie. En mijn auto zou er zijn, en dat we dan een hele lange tocht gingen maken. We gingen de computerkamer opknappen, en misschien de slaapkamer ook wel. We gingen met kleine Puck veel naar buiten, naar de kinderboerderij en naar het zwembad.
Tenminste, dat was het plan.

We zijn alledrie geveld door buikgriep en keelontsteking. Mijn moeder lag een week in het ziekenhuis, en kleine Puck heeft zo veel last van zijn tanden (zes in drie weken) dat hij bijna elke nacht wakker was, door zere buikjes, hoesten of een pijnlijk bekkie. De computerkamer is nog niet helemaal af, aan de slaapkamer zijn we helemaal niet toegekomen. We zijn welgeteld één halve dag weggeweest, naar Breda. Daar hebben we de kerk bekeken, een broodje gegeten en toen zijn we weer snel naar huis gegaan. Lieve vrienden gingen onverwacht uit elkaar (of eigenlijk: hij wilde toch liever iets anders) en zij zit nu alleen in een duur huis, met een jongetje dat gisteren één jaar werd. Dat hebben we natuurlijk gevierd, dus met een groepje, inclusief drie kindjes tussen de anderhalf en een jaar togen we naar de dierentuin. We hadden prachtig weer, en de dag werd afgesloten met een heus etentje, bij de McD. Vindt de baby in kwestie namelijk erg leuk.
Eenmaal thuis was ik kapot, maar had eindelijk een beetje vakantiegevoel. En nu zit ik op de bank na een doorwaakte nacht, de indrukken waren voor N. een beetje te veel, die heeft de hele nacht gespookt. Gelukkig mocht ik van J. vanaf zeven uur doorslapen, toen gingen ze er samen uit.
En nu...mag ik vanmiddag gaan werken. Onverwacht een extra dienst, en die komt me wel goed uit. Op zaterdagavond is het nooit zo erg druk, en op zondagochtend begint de dagdienst een uur later (tien uur, in plaats van negen uur). Dus. Ik zit vanavond heerlijk ontspannen op mijn werk, en kan (waarschijnlijk, hopelijk!) de hele nacht doorslapen. En ik hoef er pas om half tien uit, op zijn laatst. En dan kan ik rustig douchen, koffie drinken, en met mijn eigenste autootje naar huis rijden. Ik houd zielsveel van mijn moeder, man, kind, vrienden en huis, maar eerlijk is eerlijk...ik houd vandaag ook héél veel van mijn werk. Gaap.


Zen-momentje in de dierentuin

2 opmerkingen:

  1. Wat triest van je verloren vakantie. Droevig dat je nu op je werk moet uitrusten. Ik wens je een rustige nacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel! En de vakantie was niet verloren hoor, we hebben er alleen een andere invulling aan gegeven. Het is ook wel fijn dat we de tijd en de ruimte hadden om er te zijn voor de mensen om ons heen. En als je dan toch ziek moet worden, dan maar als je allemaal thuis bent! Maar ben wel erg moe, dus dat ga ik lekker een beetje inhalen vannacht.

    BeantwoordenVerwijderen