dinsdag 4 oktober 2011

het griekse kofta mysterie

Er is zo'n hele serie min of meer geestige reclames van K.norr. Die hebben iets dat Wereldgerechten heet, en voor elk gerecht is een filmpje gemaakt van een boer, zijn vrouw en een soort van verdwaalde huisvriend. Of buurman, of de broer van de boer. Die filmpjes zijn meestal wel leuk, en J. bedacht recentelijk dat hij wel eens trek had in zo'n wereldgerecht. Griekse kofta moesten het worden. Of zou kofta geen meervoud zijn? Hoe dan ook.

Ik maakte het, en we vonden het niet vies. Wel veel te zout, en eigenlijk ook te duur, maar goed. Ik vroeg me alleen steeds af waarom het gerecht zo heet. Ik ken wel köfte, of kennen, ik zie dat wel eens bij de afhaalturk in de folder staan. Die köfte zijn volgens mij een soort gehaktballen. Maar toen ik het recept daarvan opzocht, kreeg ik toch iets anders. Na wat gespeur in dit boek


vond ik iets dat er op leek. Het heet Soudzoukákia. Je maakt ze eigenlijk met lamsgehakt, maar daar ben ik niet zo van. Ik gebruikte dus rundergehakt. Ik maakte er een tomatensaus bij, gooide daar anderhalve courgette in en nu ligt het hele zootje bij elkaar in één pan. Ik denk dat ik er rijst bij doe, dat doet meneer Knorr ook. Maar ik denk dat het met turks brood ook lekker is. Ook al zeggen zij dat het grieks is.

Ben benieuwd!

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er best lekker uit. Laat even weten hoe het smaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was best lekker! De ballen vielen een beetje uit elkaar, maar dat vond J. juist lekker. Dus voor ons geen pak meer, maar gewoon zelf maken.

    BeantwoordenVerwijderen