zondag 23 december 2012

Kerstbonus

En toen was het ineens bijna kerst! We houden er niet zo van, ik geloof eigenlijk dat wij hier het beste gedijen op rust en regelmaat, maar dit jaar is het toch wel anders. De kerstdagen zijn nu een pauze voor de geboorte van ons meisje, dus we hoeven niet zo veel. We gaan even bij de schoonouders op bezoek, wisselen daar pakjes uit en blijven misschien eten. Verder kijken we nog wel, ik denk dat we lekker thuis blijven en gewoon genieten van de vrije dagen.

Inmiddels heb ik wel de financiën wat meer op orde. J. krijgt van zijn werkgever geen winstuitkering, kerstbonus of dertiende maand, maar ik wel en dat was erg welkom. Ook kreeg ik het mantelzorgcompliment en wat extra salaris namens mijn broer, bij wie ik één dag in de week werk. We hadden dus wat meer te besteden, en toen de kerstcadeautjes er af waren, ben ik dat maar eens gaan verdelen. Ha! Alvast een beetje naar mijn vader (die heeft de verbouwing van de badkamer grotendeels voorgeschoten), nog een beetje naar mijn auto (bijna, bíjna afbetaald!) en nog wat naar de creditcard. Wat...de creditcard? Maar die stond toch op nul? Eh....ja. Kennelijk is het toch moeilijk om, bij grote krapte, niet even wat geld uit de muur te halen voor een tank benzine, of wat boodschappen. Helaas kost elke opnametransactie ook nog eens extra. Ik wilde eigenlijk van die card af, en eventueel een creditcard van de ASN-bank aanschaffen voor noodgevallen, maar dat kan nu dus nog niet, omdat het kreng niet is afbetaald.  Goed...dat wordt dus een doel voor volgend jaar.

Verder kreeg ik van mijn werkgever bij wijze van kerstpakket een H.ema-cadeaukaart. Is erg welkom, ik ga er toch nog wat babyspul voor kopen (lees: flessenafwasborstel, anti-slipmatje voor in het badje, misschien nog wat kleertjes, sokjes, doekjes....). Ook kreeg ik mijn lidmaatschapskaart voor de vakbond voor 2013 binnen, met wat fijne aanbiedingen erbij. We zijn al jaren klant bij energieleverancier Greenchoice, maar nu krijg je, als je je registreert via de FNV, een extra korting op je rekening. Ik weet nog niet hoeveel het scheelt, maar alles is meegenomen. Verder is er een actie van de ASN-bank, waar we sowieso een spaarrekening openen voor Klein Meisje. Voor Kleine Puck hebben we dat ook gedaan, en dankzij onze vaste inleg van € 50,- per maand heeft het kind al een aardig spaarpotje... Dat doen we dus voor zijn zusje ook. Als je nu een rekening opent bij ASN via de FNV, krijg je € 20,- welkomstpremie! En er gaat € 5,- naar een project van de ASN. En dan is er ook nog iets met Odin (van de biologische groentenpakketten), maar daar moet ik nog even naar kijken. Toch prettig.

En dan heb ik ook nog mijn abonnement op de bibliotheek opgezegd. Klinkt niet erg zuinig hè? Ik lees veel en graag, en dan is de bibliotheek natuurlijk juist erg economisch verantwoord, maar we waren lid van de bibliotheek hier in de buurt, én die van Rotterdam. Die hebben namelijk alles, en ik vind het heerlijk om daar af en toe te struinen. Maar sinds kleine Puck er is komt dat een stuk minder voor, en nu bleek dat ik in 2012 één keer een boek had geleend. Had het nog te laat terug gebracht ook, kreeg een boete. Voor de contributie van een heel jaar plus de boete had ik dat boek wel twee keer kunnen kopen.... Nu is mijn broer óók lid, en die gaat óók niet zo vaak, dus nu gaan we zijn abonnement delen. Ik betaal hem de helft van de contributie, en als ik naar de grote bibliotheek wil dan leen ik zijn pasje wel. Pfff... alle beetjes helpen.

Als het lukt volgt maandag nog een badkamer-home-sweet-home, maar het is verrekte moeilijk om, zonder goede camera, in een hokje van twee bij twee met alleen kunstlicht, foto's te maken waarop je ook nog echt wat ziet. Ik ga mijn best doen! Lukt het niet, dan tot na de kerst.

 Hele fijne dagen gewenst, en volgende week... krijgen we een dochter!
plaatje van het interweb

2 opmerkingen:

  1. Lekker dat je toch weer wat lucht hebt qua geld met die dertiende maand!

    Ik heb trouwens heel veel (HEEL VEEL) kleertjes gekregen voor de eerste maanden. Zo veel dat ze elke dag wat nieuws aan kan. Als je wil, zou ik je graag een pakketje sturen met wat je nog nodig hebt :) Zag geen mailadres van je, maar als ik je er een plezier mee kan doen, stuur me dan even een mailtje: valhalla apenstaartje live punt nl.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dank je wel, liev! heb je een mailtje gestuurd...!

    BeantwoordenVerwijderen