vrijdag 14 december 2012

Bonne bonne bonne

Nu we alles langzaam weer op orde krijgen, wordt ook duidelijk dat de financiën er niet zo erg rooskleurig voor staan. De badkamer viel wat duurder uit, niet omdat de monteur zich niet aan de afspraken hield, maar omdat er steeds meer bij kwam. Toen het plafond er uit ging, bleek dat er allemaal schimmel boven zat: daklekkage. Dus toen moest het dak gerepareerd worden: ka-ching! Bij het verleggen van de waterleiding bleek dat de afvoer van de cv niet goed aansloot. De hele overloop ging open: nieuwe sleuven werden gefreesd, nieuwe afvoerleiding aangelegd. Ka-ching! Door het frezen in de muur voor de nieuwe waterleiding kwam in de slaapkamer van Kleine Puck het behang van de muur en vielen de gaten er in: moest helemaal opnieuw aangesmeerd en moeten we opnieuw behangen. Ka-ching. De totale schade is zo'n € 7000,- . En dat hadden we niet. We hebben de losse dingen (badmeubel, douche, tegels) zelf betaald, maar het geld dat naar de vakman ging heeft mijn vader voorgeschoten.

Gelukkig hebben we ook positief nieuws: het had allemaal nog veel erger gekund! Het eerder aangeschafte wastafelmeubel bleek veel te groot, en ondanks dat we het al in elkaar hadden gezet en de verpakking niet meer hadden, mochten we het toch terugbrengen en kregen we 70% van de aankoopprijs terug. Het meubeltje dat er nu staat was beduidend goedkoper. De vloertegels vond ik op Marktplaats, twaalf stuks voor € 60,-! De groene mozaïektegeltjes: ook via Marktplaats. Voor alle tegels bij elkaar, inclusief die voor de wand, waren we nog geen € 400,- kwijt. De douche is een superbesparende van een duur merk, maar wel uit de aanbieding. En de bijbehorende kraan hadden we nog: die zat pas twee jaar in de badkamer en is dus hergebruikt. Het teveel aangeschafte hoekprofiel mocht ik terugbrengen, ook al hadden we de bon niet meer: € 25,- terug. De accessoires als wc-rol houder en wc-borstel komen gewoon van Ikea.
En wat zijn we er blij mee! Nog een gratis tip: wat je ook koopt, bewaar de bon. Niet alleen heb ik een hoekprofiel en het badkamermeubeltje terug gebracht, maar de afgelopen weken ook nog een boekje dat ik al had (zwangerschapsdementie...), een lamp die wel paste maar absoluut niet bleek te staan en er liggen nog wat dingen in de originele verpakking die ik later deze week ga proberen. Met name bouwmarkten en bijvoorbeeld Ikea zijn niet zo moeilijk, desnoods kan je dingen ook nog wel zonder bon terugbrengen. En dat is dus echt de moeite waard!

Verder is het geld nu gewoon op. Het is dat ik nog wat terugkreeg van een niet-doorgegane Marktplaats-aankoop, maar anders hadden we deze week geen boodschappen kunnen doen. Komend weekeinde komt het salaris van J. en gaan we maar weer eens flink budgetteren. Voor de baby is alles nu wel in huis, ik heb nog een halve tank benzine en de vriezer zit nog vol. Vanuit die vriezer en met hulp van verse groente van de Lid.l kookte ik vandaag een zomers maaltje: de stamppot kwam me even de neus uit. Nu al. Gelukkig scheen de zon vandaag, al moest ik vanmorgen wel de ruiten van de auto krabben. Ik kijk uit naar het weekend: samen met man en kind genieten van vrij zijn. We hebben alleen een verjaardag op de planning staan, bij leuke vrienden. Verder hopelijk wat uitslapen en lekker naar buiten.

(Ik heb wel een staatslot. Voor de oudejaarstrekking. Je weet tenslotte maar nooit....!)doordat ik geen foto's kon uploaden, nu pas het berichtje van gisteren. Vanavond eten we pannenkoeken!


4 opmerkingen:

 1. Je badkamer is nu dus helemaal klaar? Zal wel heerlijk zijn na al die tijd. Balen van al die onverwachte extra kosten maar dat is inherent aan verbouwen geloof ik :(

  Wel bekend, alles op. Eens in de zo veel tijd worden hier ook opeens koortsachtig broek- en jaszakken nagekeken, flessen en kratten ingeleverd, parkeerbonnetjes gedeclareerd en alles omdat er uit de pinautomaat alleen nog maar een hele diepe zucht komt als we proberen geld op te nemen. Gelukkig snel weer salaris voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om te horen dat we niet de enige zijn...dat van die kratten en lege flessen doen we hier ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben natuurlijk erg benieuwd naar die mooie badkamer!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha ja zeker herkenbaar en dan met name in deze dure maanden.
  En ik ben ook heel benieuwd naar foto's van de badkamer.
  En verbouwen, pfhh er is ook altijd wat op, stuk of kwijt precies als je het nodig hebt. Grote geldslokkers die verbouwingen!

  BeantwoordenVerwijderen