donderdag 17 november 2011

Zit mijn jasje goed, zit mijn dasje goed...

moeder gaat op stap!

Sinds Kleine Puck is geboren, of eigenlijk al sinds een aantal maanden daarvóór, ben ik niet meer echt 'uit' geweest. Nu heb ik de tijd van flink stappen en om half vijf thuiskomen wel achter me gelaten, maar uit eten, naar de film, kroeg of een spontaan feestje bij iemand in de tuin: daar houd ik van. J. en ik hebben elkaar op een festival leren kennen, en dat was meteen het laatste festival waar ik was.
Toen ik drie maanden zwanger was, gleed ik uit over het állerlaatste stukje bevroren stoep in heel Nederland, en zat vervolgens vier maanden op de bank of in een rolstoel: gecompliceerde enkelbreuk. Tegen de tijd dat ik weer redelijk lopen kon, ging mijn zwangerschapsverlof in. Puck is nu vijftien maanden...reken maar uit.

Maar vanavond...vanavond! Ga ik met drie vriendinnen van toen ik nog op de HBO zat, uit eten. Zonder man en zonder kind. En ik zie er gewoon een beetje tegenop. Kan je dat verleren, uitgaan? Zal wel niet toch? Heb er zin in!


vier dames op stap!
(illustratie van Piet Paris)

5 opmerkingen:

  1. Ha ha, veel plezier!! (het voordeel van zo lang niet uitgaan is dat je alles gaaf en fantastisch vindt en na één wijntje al op je kop staat ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zal wel gek zijn om ze thuis te laten :) maar heerlijk joh. Enjoy :) Hele fijne avond voor morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dank jullie wel! Het was leuk en gezellig, en dat ene wijntje durfde ik niet (was met de auto). Maar de tiramisu was héérlijk!

    BeantwoordenVerwijderen