donderdag 5 september 2013

soap

En ik zit weer met een dilemma. Want ik wil graag zo biologisch en natuurlijk en niet op dieren getest en  fosfaatvrij en gezond en parabeenvrij en zonder plastic dingetjes er in, en dan vooral voor de kindjes. Maar de centen zijn bijna op voor deze maand. En het W.eleda douchespul ook. IsaLovisa gaat in badje met een klein beetje W.eleda badspul, maar ook wel eens onder de douche. Kleine Puck gaat gewoon onder de douche, en zijn haartjes was ik ook met W.eleda spul. Nu ruiken zijn haartjes regelmatig naar natte hond als hij net uit de douche komt, en niemand kan me vertellen hoe dat komt, ook de kapper niet, en ook de dokter niet. Als ik grote-mensen-shampoo gebruik dan heeft hij er geen last van. Maar goed. De W.eleda is nu dus op, en dat kost zo maar zeven of acht euro per tube. En ik zag dat de K.neipp-draken-kindermeuk in de aanbieding is, heb ik twee flessen voor vijf euro. En als ik daar op ga Googlen krijg ik allemaal juichende reacties, maar die gaan bijna allemaal over dat het zo leuk verpakt is en dat het zo lekker ruikt, maar niet of je er een zacht velletje van krijgt. De info van meneer K.neipp himself gaat vooral over dat het zo natuurlijk is en zonder parabenen, maar er zit wel sls in. Ik weet wel niet zo goed wat dat is, maar ik geloof niet dat dat heul gezond is... Wat te doen? En zou je van zo'n blok olijfolie-zeep ook niet een soort wasgel kunnen maken? Ik vind zo'n blok helemaal niet handig, het is net te groot, het wordt een beetje zacht en viezig en als je het op de wastafel legt dan blijft het zo zompig aan de onderkant. Hmpf. Misschien moet ik nu de centen maar even voor laten gaan dan: drakenshampoo it is. En dan ga ik me later wel verdiepen in het raspen van olijfolie zeep. Tenzij er mensen zijn met goede tips?


deze?

of toch deze?

16 opmerkingen:

  1. Oh, wat een dilemma. Ik ben zelf helemaal dol op de Weleda. Mijn kinderen zijn bijna 5 en ik gebruik het nog steeds voor ze. Maar ja...hij is duur.
    Over dat SLS heb ik een paar jaar terug gelezen dat uit een Brits onderzoek bleek dat producten waar SLS in zit ook eczeemklachten ontstonden bij mensen die NIET eczeem hadden. Zette me toch aan het denken. Sindsdien gebruik ik dergelijke producten niet meer. Ik gebruik Dr. Organic van De Tuin of ik maak zelf douchegel.
    Kun je bij een drogist misschien nog wat proefflacons scoren van Weleda, om zo de maand door te komen?

    groeten Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. en nu ben ik natuurlijk vooral héél benieuwd hoe je dan zelf douchegel maakt?

      Verwijderen
    2. Ik maak douchegel als volgt:
      1 liter water in een pan
      een stuk verzorgende zeep (in dit geval liever geen sunlight, dat is meer geschikt om er wasmiddel van te maken) van 80 à 100 gram raspen.
      1 eetlepel glycerine (er schijnt ook glycerol te bestaan, hier is geen water aan toegevoegd)
      Dit zachtjes aan de kook brengen en doorroeren.
      Beetje af laten koelen en dan overgieten in flacons.
      Het duurt wel even voordat het een beetje lobbig is.
      Je kunt ook nog een druppeltje etherische olie toevoegen.
      Of de staafmixer er op los laten, dan wordt het schuimig en kun je het gebruiken als handzeep.

      Verwijderen
    3. Ik bedacht me later dat ik misschien de laatste keer de glycerine voor de douchegel weggelaten heb, of in ieder geval minder dan een eetlepel heb gebruikt.

      Verwijderen
    4. ah, dank je wel! Glycerine vind ik dan ook weer zo spannend klinken, als je dat opzoekt snap ik nog niet precies wat het is... Maar dit ga ik wel eens proberen denk ik. Ga ik nog even zoeken naar zeep. Nogmaals dank je!

      Verwijderen
    5. Je kunt glycerine kopen bij een drogist. Het zit in een klein flesje. De functie van glycerine is dat de huid niet uitdroogt, maar ik denk dat je het ook een eerste keer wel kunt weglaten.
      Veel succes en graag gedaan!

      Verwijderen
    6. Ja, dat kan prima zonder glycerine. Als je aleppozeep gebruikt, van die natuurlijke olijfzeep, kan je er ook haren mee wassen. Je hebt aleppoblokken met en zonder laurierolie, ik kan me voorstellen dat je voor kleine kinderen zonder neemt.
      Sunlight inderdaad niet gebruiken voor de hoofdhuid, maar dat moet je sowieso willen want dat is van rundervet gemaakt.

      Verwijderen
  2. Bij biggreensmile.nl heb je heerlijke zachte biologische shampoo voor 11 euro per liter. Heel erg fijn spul en goed te betalen dus ook. Misschien een ideetje?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. heb natuurlijk meteen even gekeken, en dat is misschien wel wat ja. Punt is alleen dat ik geverfd, droog en dik haar heb, J. een kaal hoofd en kleine Puck dus natte-honden-haar. Maar misschien kunnen we wel samen doen met die fles. Dank voor de tip!

      Verwijderen
    2. Je kan er verlopen henna (mij), kinderkopjes (kindjes) en pantene-achtig tot op je middel-haar mee schoonmaken (manlief, grrr) :D

      Verwijderen
    3. Goeie tip, ik ga ook eens kijken

      Verwijderen
  3. Ik heb een tijdje geleden de kneipp drakenlijn gewonnen via de B*L.com. Hier bevalt hij totaal niet mijn dochtertje blijft krabben. Ik heb zelf, doordat ik er door iemand op gewezen ben, een aantal producten gekocht van 100% Regien. Deze mevrouw maakt en verkoopt zelfgemaakte shampoo's en creme's en dat allemaal natuurlijk en vooral niet duur vond ik. En ze bevallen zeer goed, mijn dochtertje heeft veel minder last van haar exceem.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hier niemand eczeem gelukkig, maar wel een gevoelige huid. Wat vervelend dat je dochter zo blijft krabben! Ik ga eens kijken bij Regien

      Verwijderen
  4. ik zou zeggen dat je gewoon van de olijfzeep een goedje maakt. Gewoon raspen wat kokend water doorroeren met een houten lepel. Een druppie etherische olie in een lepel melk oplossen en erdoor roeren. Is vast lekker zacht. Heb je niet nog wat restjes zeep? Ik gebruik alleen maar zeep. Dus heb altijd wel wat restjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik ga het proberen, zie reactie hierboven...dank je wel!

      Verwijderen
  5. Mijn zoontje had ook van dat ruikende haar! Ik was overtuigd dat dit door de ( opvolg)melk kwam! Raar he? Hij drinkt geen melk meer en het is weg! Ik haal mijn spullen allemaal in Duitsland bij de DM. Alles is biologische en vrij van schadelijke stoffen. En het kost bijna niets!

    BeantwoordenVerwijderen