woensdag 28 november 2012

Een fijne dag

Langzaam kruipen we hier onder het stof vandaan. Echt mensen, Pompeï is er niks bij. We zijn er gewoon helemaal van ondersteboven: de badkamer is -bijna- af! Na vier weken (of waren het er vijf? ik durf niet te tellen) elke doordeweekse dag een vreemde man over de vloer, overal stof en gruis en regelmatig geen water, konden we gisteravond voor het eerst weer onder onze eigen douche. Na weken lang douchen op het werk, douchen bij mijn vader, douchen bij schoonouders, douchen bij vrienden... heerlijk was het! Ik moest soms denken aan mijn moeder, bij wie het vroeger thuis heel normaal was dat je je elke dag aan de kraan een beetje waste. Ik stond hier elke dag in de keuken, met de buitendeur op slot en de rolgordijnen dicht, te hopen dat de badkamer-meneer niet al vóór acht uur zou komen, met een washandje te pielen. Gaat best, maar o, de weldaad van stromend water uit een douchekop! In je eigen huis!

Nu laat ik het er even bij, want het is dus nog steeds niet helemaal klaar. Er is nog een klein kitrandje dat opnieuw moet, de muur in de kamer van kleine Puck moet worden aangesmeerd want met het frezen voor de leidingen kwam er een stukje muur aan de andere kant uitzetten, de radiator moet nog worden opgehangen en de kraan bij de wastafel moet nog worden aangesloten. En, klein détail, de wc hangt scheef. Het is maar een centimeter, maar je voelt het als je er op zit, en je ziet het. Dat laatste kan me niet zo veel schelen, maar om mezelf nou vast te moeten houden om niet van de wc af te glijden... ben benieuwd wat meneer er aan gaat doen! Maar als het goed is, is het komend weekeinde echt-echt-echt helemaal klaar. En dan volgt hier een eerbetoon aan ons ieniemini badkamertje, die low-budget en met waar mogelijk hergebruikt materiaal gerenoveerd is, in vier of vijf weken. Als het niet zo vervelend was geweest, dan was het bijna grappig....!


uitgebreide lunch


Verder hadden J. en ik vandaag voor het eerst in twee jaar een dag samen, zonder kind. Kleine Puck ging een hele dag naar het KDV, en J. heeft op woensdag altijd ouderschapsverlof. En ik sinds deze week bevallingsverlof! Ik ben inmiddels nog twee keer naar het werk geweest, maar ben dat voorlopig niet meer van plan. We hadden voor vandaag grootse plannen; we gingen naar de bioscoop, lekker uitgebreid ergens lunchen, cadeautjes kopen voor de surprises, en zomaar lekker slenteren. Wat een grap: we stonden in de stad nét in de parkeergarage, toen we er achter kwamen dat we allebei onze portemonnee waren vergeten...duh. Nou stonden we ook nog in de duurste garage van de hele stad volgens mij, één euro per zestien minuten... We zijn er als de sodem**ter weer uit gereden, en dat ging gelukkig nog. Eenmaal thuis hebben we eerst maar een rondje opgeruimd, en overwogen we zelfs nog maar weer terug naar bed te gaan. Maar na koffie gingen we toch maar weer terug, en hadden we binnen een half uur de cadeautjes binnen. Toen een heerlijke lunch (hier) , waar we jaren geleden ook regelmatig samen een broodje aten. En toen waren we moe en misten we klein Puckjen, dus na een snelle ronde boodschappen doen (de luiers zijn in de aanbieding!) gingen we naar huis. En bracht ik de rest van de middag slapend op de bank door.... Maar het was een fijne dag. En die bioscoop, die komt wel een keer. Eerst maar eens surprises maken, gedichten schrijven en het huis grondig schoonmaken. En genieten van mijn verlof, over vier weken komt ons meisje al! O, en nadenken over een naam.... iemand nog ideeën? Ik kijk er naar uit. En naar een recht-hangende wc, en naar geen stof. GEEN STOF!


ik heb sinds twee weken een enorme hang naar baklava. Zullen wel hormonen zijn...ik kreeg niet alles op


2 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke dag, toch nog ;-) En lekker gegeten, leuk is het daar hè! En wat fijn dat de badkamer af is, nou ja bijna dan :-) Ben heel benieuwd naar de foto's !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen stof tot na denken...wat een verademing. tot vanmiddag.

    BeantwoordenVerwijderen