zondag 30 september 2012

voor als de wasmachine stuk gaat

Goh, had ik zo maar al een week niks geschreven! Geen bericht is goed bericht denk ik dan maar, we hadden het druk en ik moet mijn best doen om niet elke avond al om half negen in slaap te vallen.
En waar hadden we het dan zo druk mee? Nou, met veel werken (acht dagen achter elkaar), hamsteren (huis zit inmiddels propvol met luiers, wc-papier en babydoekjes), baby-controle (alles goed!), opruimen én financiële dingen. Altijd leuk.

In de tweede of derde week van oktober komt de meneer van de badkamer hier de boel renoveren. We hebben inmiddels alle tegels (leve MP en de uitverkoop van de bouwmarkt), moeten nu nog een badkamermeubel. De aanbetaling staat klaar, die verstuur ik morgen. De eerste € 2000,- is dan betaald. Mijn vader schiet dat deels voor, omdat de spaarrekening echt leeg was.  De rest volgt als de boel klaar is, hopelijk hebben we dan zelf weer wat bij elkaar gespaard. Komende maand komt de kinderbijslag, ik kreeg nog wat terug van het werken bij mijn broer (had op € 2000,- gerekend, werd € 1200,- door alles wat er af ging....dat doen we maar niet meer zo!), misschien nog wat spullen op MP, in december de kerstbonus... We hadden het wat krap maar het kwam wel goed.

Maar ja, toen ging dus de wasmachine stuk. Ik hoor vaak van mensen dat ze een financieel buffertje hebben voor als de wasmachine kapot gaat, kennelijk is dat ongeveer het ergste wat je kan overkomen....! Maar eerlijk is eerlijk, het is niet handig als het ding het niet doet. Er lag nog genoeg wasgoed voor minstens drie wassen, en maandag moeten we allebei weer aan het werk, dus die had ik graag weggewerkt dit weekend. Maar toen deed het ding dus raar, de trommel liep aan. Na wat speurwerk op internet een mannetje gebeld die ook op zaterdag langskomt, en na wat wateroverlast, de wasmachine op zijn kant met de bovenkant er af en een hoop gepiel, bleek dat er een sok tussen het rubber zat. Meneer trok het ding er uit, zette de boel weer in elkaar en was binnen een half uur weer weg. We hebben geeneens garantie omdat hij niets vervangen heeft. Ik kreeg wel een bonnetje. Van € 100,- .

Gelukkig hebben we wel héél veel luiers en wc-papier. En het ding doet het weer, dus ik ga maar wassen dan. En mijn zegeningen tellen.

plaatje van interwebs

vrijdag 21 september 2012

To bio or not to bio

Al eerder schreef ik over mijn dilemma's wat betreft luiers (wegwerp, textiel of biologisch afbreekbaar), biologisch eten (graag, maar soms wel duur en uit Verweggistan) en principes in het algemeen. Na lang twijfelen heb ik zojuist hier een bestelling gedaan, van met name mini-luiers (voor het meisje dat pas eind december komt, maar ze zijn nu in de aanbieding...!), een grootverpakking allesreiniger en nog wat klein spul. Ik ben blij met het vooruitzicht op de luiers, maar er zit wel weer een máár aan. Want ze bezorgen niet aan huis! Nu gaan we dus volgende week zaterdag met de auto van J. (leasebak met tankpas) naar de dichtstbijzijnde winkel in België, toch nog drie kwartier rijden. Op diesel. Kost ons niets extra maar is natuurlijk wel wat gek voor luiers, als je een K.ruidvat in je dorp hebt zitten die óók luiers verkoopt. Maar die zijn dan weer niet bio. J. lacht zich een hoedje en vindt alles best, ik twijfel nog steeds en overweeg de boel maar weer te annuleren. Tips iemand?


Verder hebben we na de vloer- en muurtegels voor de badkamer nu eindelijk ook de gewenste siertegeltjes te pakken. Na veel gediscussieer waren we het erover eens dat het groene mozaïekjes mochten worden, maar de tegels die we hadden uitgekozen bleken, ondanks dat ze bij bijna elke tegelboer nog wel gewoon in de rekken staan, niet meer leverbaar. Na een speurtocht op internet en een bod via MP, kregen we gisteravond bericht dat we ze mogen ophalen. Nu nog een wastafelmeubeltje en wij zijn er klaar voor!



groen hè?




En schreef ik eerder dat ik me zo dweilerig voelde (kennelijk kon alleen Valhalla zich daar in verplaatsen.... zal dus wel door het zwanger zijn komen!), mijn nieuwe credo helpt wel. Ik sta al drie dagen eerder op dan Kleine Puck (zo rond zes uur) en ga dan rustig douchen en aankleden. Ik smeer mijn buik in met zwangerschapsspul (deed ik eerst niet, schijnt wel nodig....), doe vast een beetje make-up op en zit aan mijn eerste kop koffie als puckie wakker wordt. 's Avonds haal ik ook alles er weer netjes af, poets mijn tanden en doe een pyjama aan. Klinkt niet erg spannend, maar als u nou weet dat ik regelmatig op de bank in slaap viel, dan maar gewoon mijn kleren uittrok en in bed rolde, is dat toch een hele verbetering! En het helpt dus. Ben benieuwd hoe lang ik het vol hou, maar ik voel me al wel beter. Minder verlopen zeg maar. En dat terwijl ik de hele dag het zuur heb, dus dat is best een prestatie.
Nou, kennelijk droogt de inspiratie op....fijn weekend!

dinsdag 18 september 2012

Goed genoeg

De laatste tijd voel ik me wat dweilerig. Wat uiterlijk betreft dan. Ik ben nooit een ernstig tot in de puntjes verzorgd type geweest, maar momenteel... Ik doe mijn best om goed voor Kleine Puck te zorgen, het huishouden te doen, een leuke vrouw te zijn voor J., te werken en ook nog wat sociale contacten te onderhouden. En de boodschappen te doen (of valt dat onder huishouden?). Kortom; wat heel veel vrouwen van mijn generatie doen.
Kleine Puck, daar maak ik me geen zorgen om, het kind is de gezondheid zelve en de ondeugd druipt er van af, dus dat zal wel goed gaan. Het huishouden, dat lukt ook aardig met een werkschemaatje en wat trucjes (een spuitflacon met half allesreiniger-half water, kan je héél goed elke dag de wc en de wasbak even mee afnemen, alles meteen achter den bips opruimen en toch af en toe gebruik maken van de droger). Een leuke vrouw, nou...dat moet u maar aan J. vragen. Werken gaat goed als ik daar ben, maar eigenlijk zou ik liever gisteren stoppen dan vandaag.  En dan die sociale contacten...ik zie mijn vader en broer geregeld, en maak nog wel eens een praatje met de buurvrouw, maar verder moet alles op afspraak en worden dingen aan de lopende band verzet of afgezegd vanwege ziekte of drukte.

En mijn uiterlijk lijdt hier dus ernstig onder! Gisteren sprak ik met vriendin S. die opbiechtte wat ik zelf ook al had gedaan: ze ging niet meer naar haar kapper. Nu was háár kapper ook míjn kapper, zo'n überhippe zaak waar je geen afspraak kunt maken, en je dus héél lang moet wachten voor je aan de beurt bent. Helemaal omdat iedereen door dezelfde kapster geknipt wil worden. Je wordt tijdens het wachten wel gelaafd met lekkere koffie en koekjes, en je mag alle bladen en kranten lezen die er liggen, maar er staat keiharde nare muziek op en het duurt soms wel heel erg lang. Ik heb er meerdere malen zo'n vijf uur gezeten; liet ik wel ook mijn haar verven. Maar ze zijn óók nog eens hardstikke duur. Stap je na vijf uur naar buiten  met een leuk hoofd, kan je wel € 100,- afrekenen. Au!
Dat kan -en wil- ik niet meer betalen. Nu dus maar op zoek naar een goed alternatief. S. is aan het speuren naar een kapper in haar binnenkort nieuwe woonplaats, ik kijk hier in de buurt rond.

Verder ben ik hevig zwanger, en straalde ik tijdens de zwangerschap van J. en was mijn haar nóg voller, nu heb ik overal droge plekken op mijn huid, mijn haar is vet en slap en ik heb donkere kringen in mijn verder witte gezicht. Weinig stralends hier momenteel.

Nu wil ik gaan proberen wat zij zegt. Zij is nogal Amerikaans, veganistisch en heeft een compleet ander leven dan ik, maar ik heb een paar van haar boeken en ze spreken me toch wel aan. Gisteren las ik dit:

Natuurlijk zie je er niet elke dag op je best uit. Je ziet er op je best uit op je trouwdag of voor een sollicitatiegesprek. Als je naar de groenteboer gaat, hoef je er alleen maar zo uit te zien dat je niet hoeft weg te duiken als je een collega tegenkomt. 
( Mooi van binnenuit - Victoria Moran)
 
Gelukkig kom ik hier nooit collega's tegen, maar toen ik bij de drogist stond gisteren, was ik me opeens hevig bewust van mijn afgetrapte schoenen, de vlek in mijn trui waarvan ik eerst dacht dat hij niet opviel en mijn onverzorgde gezicht en haar. Terwijl Kleine Puck er natuurlijk wél tiptop uit zag.

de onvolprezen Madam Mikmak

Dus mijn nieuwe credo: zie er goed genoeg uit. Niet meer naar buiten met ongekamd haar, elke dag een klein beetje make-up (desnoods alleen wat crème en mascara), en wat meer aandacht voor kleding en schoenen. Zou het helpen? Hoe doen anderen dat eigenlijk? Nog vroeger opstaan elke dag?

maandag 17 september 2012

Home Sweet Home 46 - knus

Het wordt weer herfst! Schapenvachtje en dikke deken op de bank, kaarsjes aan.
Ook wel weer fijn.


zondag 16 september 2012

Foto's van de afgelopen week

De afgelopen dagen genoten we nog van de zon. Vorige week zondag zaten we in het Museumpark en picknickten we ter ere van de verjaardag van vriendin G.   
                                                                                                                         
Kunst is arrogant en dat willen we graag zo houden. Dat je 't even weet!


Buik! 

Konijn! Konijn! Kleine Puck had een topmiddag.

Op het parkeerterrein van de kofferbakverkoop waar we waren zag ik mijn eerste elektrische-personenauto's-oplaadpunt.  En dat midden in de polder!


Niet gekocht, wel overwogen. Maar waar laat je zoiets? Sterker nog: wat is het?
Ik heb de afgelopen drie weekeinden gewerkt, dus was erg blij om dit weekeinde vrij te zijn. We hadden grootse plannen, we gingen uitslapen en een beetje in de tuin werken en wat boodschapjes doen en wandelen en misschien wat klussen in huis. Uiteindelijk kwamen we niet heel veel verder dan samen ontbijten en om beurten slapen, maar het was evengoed erg prettig!

We ontbeten eindelijk weer eens met zijn drieën, met croissantjes, sap en gekookte eitjes.

laatste foto van de koffer-met-camera
Met mijn vader ging ik gisteren naar Amsterdam, om in een propvol klein winkeltje bij een hele lieve professorachtige meneer de gevonden video 8 camera te verpatsen. Na wat gedraai aan knopjes en geduw aan schuifjes deed het ding het wel, maar bleek de zoom-functie kapot en was er nog iets niet in orde. De koffer wilde hij wel, die kon hij nog wel verkopen...de camera nam hij er dan wel bij.
Eén tientje leverde het ons op.... ! Maar goed, daar kon ik fijn een pak luiers van kopen en wat lekkers bij de koffie, en het was fijn om samen met mijn vader een tijdje in de auto te zitten en door Amsterdam te dwalen.

En morgen begint de week weer, al heb ik lekker nog twee dagen vrij. Mijn favoriete luiers zijn komende week in de aanbieding, dus daar ga ik groot van inslaan. Verder heb ik nog witlof en een enorme pan draadjesvlees in voorraad, dus met het weekmenu zit het ook wel goed. Ik ga met Kleine Puck op bezoek bij vriendin M. en lekker nog twee dagen freewheelen.
Fijne avond allemaal!

zaterdag 8 september 2012

Financieel updeetje, recycling en gepland ouderschap

J. en ik, we leren het nog. We krijgen hier maandelijks echt geen bakken met geld binnen, maar om nu te zeggen dat we arm zijn: nee! Natuurlijk niet. Hij verdient niet veel als je kijkt naar leeftijdsgenoten, maar het was voor zijn baas (een groot IT-bedrijf) óf de lonen bevriezen en weinig personeel laten gaan, óf een ontslag-golf. En er zijn heus mensen weg, maar J. heeft gelukkig nog een vast contract. En omdat hij één dag in de week ouderschapsverlof heeft, krijgt hij al een jaar wat minder salaris. Soms wel zuur als we mensen om ons heen horen, één vriend (nog van zijn opleiding, zelfde niveau dus) spaart elke maand € 700,- . En gaat elke week uiteten, heeft dure kleren en een all-over dure smaak. Lees: bepaald geen stereo van S.ony, maar van een mij onbekend héél goed merk. En een nieuwe televisie. En een blu-ray speler. En als je dan op visite komt moet je wel precies goed in het midden van de boxen gaan zitten, op zijn dure leren bank, voor optimale beeld- en geluidsbeleving...maar goed, hij wordt daar gelukkig van. En het is hem gegund.

Ik verdien iets meer dan J., mede vanwege de onregelmatigheidstoeslag en het feit dat ik ook nog een halve dag in de week bij mijn broer werk als hulpverlener. En daar hadden we toch ineens een knaller deze week! Blijkt dat ik nog recht had op bijna € 2000,- achterstallig salaris. Ha! En ik vond badkamer-vloertegels op Marktplaats, precies genoeg voor ons ienimini badkamertje, voor € 60,- (ja u leest het goed, nog helemaal nieuw. Meneer had ze over en ze stonden kennelijk in de weg.) Nu heb ik nog een bod staan op mozaiek tegeltjes, en kochten we -zwaar in de aanbieding- wandtegels bij de bouwmarkt vandaag. Als alles lukt hebben we voor minder dan € 500,- alle tegels voor de badkamer.
Ook op het gebied van boodschappen doe ik erg mijn best; de vriezer is nagenoeg leeg (op afgeprijst bio-vlees en twee broden na) en er staan zes pakken bio-pannenkoekmeel in de kast. Hamsteren....alles voor de helft. En ik ben nog steeds niet uit mijn nieuwe-telefoon dilemma. En ik heb al de hele week niets voor ons kleine meisje gekocht. Wel verkocht ik nog voor bijna € 60,- aan boeken via MP, dus de badkamervloer heb ik alvast terugverdiend.

Verder hebben we het vooral druk. Maar ik ben trots op ons: als alles goed gaat kunnen we de helft van de kosten van de badkamer-renovatie cash betalen. En we hebben steeds minder rommel in huis, en het recyclen gaat ook steeds beter. Zo verpakte ik de boeken die ik verkocht in pakpapier dat om een pakje van J. (van zijn baas) zat. Het bijbehorende bubbel-plastic ging in de tas voor de volgende verkoop. En ik neem zelfs de fruitschillen en de lege flessen van mijn werk mee naar huis, omdat ze hier (jaja, ben aan het werk...heb even pauze) niets recyclen, alleen het oud papier.

En dan hoorden we van de week óók nog dat we op 28 december ouders worden van een dochter. Dat heb je zo, met een geplande keizersnee. Als ik dan ook nog voor oud-en-nieuw naar huis mag, dan is het helemaal fantastisch. En Kleine Puck mieterde van de trap vandaag, maar had, behalve weer een bult, verder niets.

Goed, het is allemaal wat chaootisch momenteel, maar alles bij elkaar gaat het best goed!