vrijdag 25 mei 2012

Op de camping


Met dit campertje vertrekken we morgen héél vroeg richting Calais. We hopen dat we op tijd zijn voor de boot, bij het maken van de planning was ik even vergeten dat we hiermee maar 80 kilometer per uur kunnen. De afgelopen dagen waren bijzonder hectisch, we hadden een 7-weken-echo (was goed), ik fietste me de blubber (ook goed), reed even op en neer naar Amersfoort (is toch twee en een half uur vanaf hier), we maakten het huis schoon, vulden de bus en tussendoor werkten we ook nog even.
Maar vandaag waren we al vrij en hebben we de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen. Klinkt ontspannen en volwassen hè? Ha!
Door de hormonen, de warmte en de vakantiestress vonden J. en ik elkaar vandaag regelmatig heel stom. En de katten waren ontsnapt (mijn schuld) en die zijn allebei net pas terug na twee dagen spoorloos te zijn. En de droger hield er net mee op en de stoppen knalden er uit, en  ik ben vergeten om naar de apotheek te gaan en nu heb ik geen medicijnen de komende twee weken. En het afgehaalde Chinese eten viel niet zo goed, dus dat was weer een enkeltje wc.

Maar...nog één tasje met toiletspullen inpakken, en morgen de dingen uit koelkast en vriezer in de koelbox en we kunnen weg. We gaan!
Als we ergens internet hebben dan volgt mogelijk een update, anders tot over twee weken.

O, en kijken jullie ook even bij haar? Zij logt veel vaker dan ik, en veel geëngageerder, en ze is ook nog eens heel grappig. En ze is op dezelfde datum uitgerekend als ik. En toen ze mij van de week linkte kreeg ik meteen 10 keer zo veel bezoekers als normaal. Hallo!

woensdag 23 mei 2012

the boy who stares at goats

Afgelopen dinsdag gingen Kleine Puck en ik maar eens samen naar de kinderboerderij. Dat is best een stukje rijden, en ik dacht dat op de fiets wel een goed plan was. Op de heenweg kletsten we wat af, op de terugweg sliep hij met zijn warme koppie tegen mijn rug. We bleven niet zo erg lang, maar het was genoeg om uitgebreid kennis te maken met de geitjes. De koeien en het grote varken vond puckie wel imponerend (toen een koe heel hard loeide, plofte hij zó op zijn achterwerk), maar de geiten vond hij geweldig.








Die tweede foto hè, ik weet ook niet zo goed wat hij daar dacht te doen...
Eenmaal thuis zat mijn broek en het fietsstoeltje onder de poep, hij had met zijn nieuwe groene laarsjes kennelijk iets mee genomen. Hij sliep heerlijk, en ik maakte de boel weer schoon. 's Avonds had ik spierpijn, maar we gaan het vast vaker doen.

Morgenochtend ga ik de bus ophalen waarmee we zaterdag op vakantie gaan. Ik heb er zin in!

vrijdag 18 mei 2012

psssst....


het is hier wat stilletjes de laatste tijd hè? We hebben de badkamer gehad, en ik doe mijn best om elke week dan tenminste een HomeSweetHome logje te maken. Maar het gaat niet helemaal van een leien dakje, want ik ben Misselijk. Met een hoofdletter. En ik slaap slecht, moet om het kwartier plassen, en mijn kleren zitten een beetje te strak. Nou, dan weet u het wel hè? Maar het is nog te vroeg om het hardop te zeggen hoor. Dus dat doe ik ook niet. Maar dat u weet dat er niks ergs is. En duim maar voor ons dat er binnenkort een logje komt met Heel Groot Fijn Nieuws. Ga ik nu weer op de bank liggen, en jullie creatieve, goed-doorwrochte, mooi gefotografeerde logs lezen. En plassen.

 tot snel!

dinsdag 15 mei 2012

Home Sweet Home 37 - Badkamer Revisited


Nu, die HSH-bijdrage over de keuken die laat ik maar vervallen denk ik. Of nou, dat komt nog wel een keer, maar vooralsnog draait alles hier om de badkamer. Na een week van bij vrienden in bad, N. die bijna zijn voetjes verbrandde, wassen aan de kraan en douchen op het werk, werd dan vandaag eindelijk de douchebak opnieuw gekit. Kennelijk was de kit dusdanig lek dat ons douchewater bij de buren naar binnen liep. Helaas dekt de verzekering dat niet, maar het was niet zo erg duur, dus we kunnen opgelucht ademhalen.

Nu zal ik u het het volledige drama van de kit-meneer besparen (ik ben niet zo goed met klusjesmannen), maar ik wil toch nog even vermelden dat hij twee uur eerder kwam dan afgesproken en dat hij zijn dochter van negen bij zich had die hij alleen beneden liet. De dochter was overigens een keurig meiske, die zich best even met kleine Puck wilde bezighouden. Hij was zwaar van haar gecharmeerd en begon direct met haar te flirten, waar het kind dan weer niet van onder de indruk was. Zij heeft mij alles verteld over haar slaapfeestje, wat kennelijk binnenkort is. En wie er allemaal komen, en waar ze allemaal gaan slapen. Ze heeft zelfs een plattegrond van haar slaapkamer voor me getekend. En ik schaamde me ondertussen voor het feit dat ik nog niet gestofzuigd had, heb drie keer gevraagd of ze niet iets wilde drinken en zat op hete kolen omdat ik aan het eten wilde beginnen.
Het allerergste is nog dat, nu alles gekit is, de voegen nog veel grijzer lijken. En dat de meneer ook de douchebak maar even schoongemaakt had, want die was nogal vuil. Toen ze weg waren, en ik tegen J. door de telefoon stond te zeuren over dat ik me zo schaamde, bleek het kind opeens weer in de keuken te staan: jas vergeten. Ik weet niet of ze me gehoord heeft.

En dan mogen we pas morgen weer onder de douche. Nu ja, hebben we nog tijd om de rest van de badkamer eens goed te poetsen.


Home Sweet Home is een initiatief van Barbaramama. Hier kun je er meer over lezen, en bij anderen meekijken.

zondag 13 mei 2012

Zegeltjeswijsheid





Door een rare afwijking krijg ik mijn foto's niet normaal geplaatst...hoop het zo snel mogelijk op te lossen. Maar misschien past het wel een beetje bij mijn vraag van vandaag.

Het zit namelijk zo: ik spaar zegeltjes. Die van de AH. Ik koop er niets speciaals voor, het gaat dus ook niet zo snel, maar ik vind het toch wel fijn dat ik € 49,- inlever en er € 52,- voor terugkrijg. Dat is meer rente dan op mijn spaarekening!
Maar die zegeltjes, daar is iets mee. Om de tien zegeltjes zit een blauw kartelrandje (dat is handig, weet de caissière wanneer ze er tien heeft geteld) en daar in het midden (na vijf dus) een cijfercode. Ik scheur de zegeltjes af om de vijf, maar alleen op zo'n randje of die cijfertjes. Ik heb dus altijd mooie stripjes van vijf zegels. Die moeten dan ook netjes in dat boekje, altijd keurig geplakt met een H.ema-lijmstift, en altijd recht en niet ondersteboven. Ik heb wel eens een strip er tussenuit gepulkt omdat die ondersteboven ingeplakt was.
De zegeltjes die ik dan overhou, die plak ik achterin. Maar dan scheur ik ze niet weer doormidden, ik plak ze zoals ze zijn. Dus soms een regeltje van vier, soms van twee. Die kan ik dan weer aanvullen met een losse zegel.
Nu de vraag. Zou ik wel helemaal goed zijn? En zijn er ook andere mensen die zo spastisch doen met hun zegeltjes?

Anyway. Fijne moederdag!

maandag 7 mei 2012

Home Sweet Home 36 - badkamerdrama

Nou ja... wilde ik vandaag dan een HSH-blogje wijden aan de keuken (ging vorige week mis), blijkt nu net dat het niet helemaal goed loopt in onze badkamer. Of eigenlijk loopt het juist iets te goed. Het water dan. Het loopt zelfs via onze badkamervloer zó de muur van de buren in! En daar komt het er aan de andere kant weer uit! Dat klinkt wel aardig, maar de buren vinden dat helemaal niet leuk. En wij natuurlijk ook niet.
Nu dromen we al een tijdje van een vernieuwde badkamer, maar daar hebben we eigenlijk geen geld voor. We sparen voor van alles, maar de badkamer zat er nog niet  bij. Gewoon, omdat we het wel willen maar het nog niet nodig is. Alles doet het nog, en dat het dan niet onze smaak is, nu ja.
Maar helaas. J. kreeg er spontaan hoofdpijn van. Die voorziet sloopwerk en de vloer eruit, en een nieuw plafond en doorgebroken muren enzo. Ik kan hem niet geruststellen, heb er geen verstand van...
Morgen bellen we de verzekering. En dan maar hopen dat het een beetje binnen de perken blijft.

Voor nu een paar plaatjes van gedroomde badkameronderdelen. Die er dus nóóit zullen komen, want te duur, onpraktisch, niet zuinig in gebruik en veel te weinig ruimte. Maar een mens mag dromen hè....
zucht. Gaan we nu de polis maar opzoeken.






Die douchespullen, die mogen wel. Krijg ik altijd voor verjaardagen enzo...




Home Sweet Home is een initiatief van Barbaramama. Hier kun je er meer over lezen, en bij anderen meekijken.

zaterdag 5 mei 2012

voor de zon

Ik droom al jaren van een parasol. Klinkt wel treurig eigenlijk hè...maar ik zag 'm ooit in een blad staan en was meteen verliefd. De Shadylace parasol van Chris Kabel, nog nooit in het echt gezien maar al wel heel vaak in de tuin gefantaseerd. Ik ben een beetje aan het opruimen, en kwam tussen een stapel uitgescheurde foto's weer een plaatje van het ding tegen. Ik gooi het maar weg denk ik, we hebben nu sinds een aantal weken een hele praktische en best mooie parasol, zo een met een hele lange arm, die dus niet in het midden van de tafel door een gat moet, maar een die boven de tafel zweeft. Er komt hier vast nooit zo'n mooie, veel te dure parasol. En dat is helemaal niet erg, het is zonde van het geld, en we hebben hem niet nodig ook. Maar toch.

Er zit ook nog een goudkleurig vogeltje op de bovenkant, dat kan je op deze foto (van internet) niet zien. Zucht.

vrijdag 4 mei 2012

vrije middag






Vanmiddag zit ik zo maar ineens helemaal alleen thuis. J. is aan het werk, en kleine Puck op het KDV. Hij gaat maar twee dagdelen per week, en alleen als J. en ik allebei werken. Eigenlijk zou ik slaapdienst hebben vandaag, maar door een onverwachte ruiling op mijn werk ben ik vandaag vrij. Omdat puckie de laatste dagen enorm ondeugend, speels en actief is en ik niet helemaal fit en wél moe, heb ik hem daarnet toch maar gebracht. En nou zit ik dus op de bank, me af te vragen of ik zal gaan schoonmaken (is hard nodig), boodschappen zal doen (ook), de film terug zal kijken die ik al weken geleden op nam maar die J. niet leuk vind (leuk) of gewoon maar zal gaan slapen? En ik wilde ook nog regenlaarsjes voor Puck gaan kopen, voor als hij lekker in de tuin aan het banjeren is. En vast wat voorkoken en invriezen voor komende week. En de badkamer een goeie beurt geven, en de radijsjes uitdunnen. En beneden alles stofzuigen en dweilen. En de koelkast schoonmaken, en twee boeken lezen, en eens rustig mijn wenkbrauwen epileren.
Inmiddels heb ik nog twee en een half uur voor ik hem op kan halen, en eigenlijk denk ik dat ik me maar beperk tot stofzuigen. En slapen. Die laarsjes en de boodschappen komen morgen wel, en koken doe ik wel als hij weer thuis is.
truste!