maandag 29 augustus 2011

Home Sweet Home 6 - vandaag is rood

Rood is niet echt mijn kleur. In tegendeel; ik ben nogal van groen. Toch bleek hier in huis best het een en ander aan rood te vinden - alleen de twee meest opvallende dingen; de grote poster van Vertigo en de koelkast kreeg ik allebei niet fatsoenlijk op de foto. Die moet je er dan maar even zelf bij klikken.










- een hele stapel A4-inbind strips. Geen idee van waarom we ze hebben.
- Groene eieren met Ham, nee, die lust ik niet hoor Sam!
- zoet kussen
- de eerste tekening van kleine Puck

- lief shirtje
- Fiat 500 -gekregen van J. toen ik mijn rijbewijs haalde
- suikerpotje
- vuilnisemmer (en een vervelend ding ook nog...binnenkort koop ik er gewoon een van plastic!)
- het racemonster van N.


Home Sweet Home is een initiatief van Barbaramama. Hier kun je er meer over lezen, en bij anderen meekijken.

vrijdag 26 augustus 2011

Wij houden eigenlijk niet van auto's


Deze week stond het hier in het teken van auto's. En een hardnekkig buikgriep-virus, maar daar hebben we het nu niet over.
J. is gek op alles wat computer is, én op mooie films, en had opeens bedacht dat we eigenlijk alle Pixar films moeten hebben. Pixar rocks namelijk. En omdat ik dan weer gek ben op koopjes jagen, hadden we binnen twee weken vier films gescoord. Maandag kregen we Cars in de bus, en J. keek in eerste instantie een beetje bezorgd. Hij dacht eigenlijk dat we Cars niet leuk zouden vinden, dat het een commerciële kinderfilm was die óók nog over auto's ging. J. heeft het niet zo erg met auto's. De afgelopen zeven jaar reed hij achtereenvolgens in een Chrysler busje, een Lancia Dedra, een Renault Clio en een Skoda Fabia. Ik bedoel maar, het maakt hem niet zo uit. Als het maar rijdt.
Maar we keken naar Cars, en nu zijn we fan. We gaan nog niet zo ver dat we binnenkort een Cars-dekbedovertrek gaan kopen, maar wat is 'ie leuk.

En toen mocht ik woensdag zomaar ineens een proefrit gaan maken in een Suzuki Alto. Met airco (You have to close de raampje even dicht). Het is namelijk toch wel onhandig om hier in de polder te wonen met een kleine Puck, heimwee te hebben en geen auto. Dat vonden mijn ouders ook. En dankzij een héél lief gebaar van hen mag ik over drie weken mijn nieuwe auto ophalen!

En sinds ik mijn rijbewijs heb, kijk ik naar Top Gear. Vroeger keek ik daar nooit naar, ik dacht het een soort Studio Sport was met alleen auto's, maar sinds ik bij vrienden een keer verplicht mee moest kijken ben ik hooked. En J. stiekem ook. Het allerliefste zou ik een keer meedoen, dat ik een rondje mag rijden op hun circuit. Aan de australische versie kan ik niet wennen, maar over twintig minuten komt de echte op tv. Dus wij zitten er hier al klaar voor, met een drankje onder handbereik en de popcorn klaar in een schaal.
En wij houden niet eens van auto's! Toch?

dinsdag 23 augustus 2011

the postman never rings




Voordat je dit stukje gaat lezen: speel de video af. Echt, heus, dat moet. Hoeft niet zo hard, als je het maar hoort terwijl je leest. Goed. Aan? Okee, daar gaat 'ie.

Na anderhalve dag als een vaatdoek op de bank te hebben gelegen was ik het zat. Ik graaide mezelf bijelkaar en besloot dan tenminste de keuken op te ruimen. N. stond tegen het traphekje geleund tussen woonkamer en keuken en ik ging aan de slag. Het is goed om te weten dat ik mijn ik ben ziek-outfit aan had; een zwart hemdje en een pyjama broek van J. En met groengelakte teennagels, want we hadden afgelopen weekeinde een barbecue en dat stond zo leuk bij het nieuwe groene jurkje. En met haar dat gisteren al was ingezakt, en waar sindsdien niet veel meer aan gedaan was. U ziet het voor zich hè?

Om de sfeer er een beetje in te houden, had ik mijn iPhone in het docking station gezet dat J. afgelopen weekeinde had gekocht. Zo handig voor in de tuin, iPod er in en spelen maar.
Had ik eerst verantwoorde muziekjes, kwam toen ABBA langs. Het ding stond op shuffle namelijk. Goed. En toen. Stond ik net -met dus die pyjamabroek, dat haar enzovoort- enorm te dansen met mijn kind, echt, Meryl Streep was er niks bij, met een theedoek in de hand en een ravage op het aanrecht. Op Super Trouper. Van ABBA.
En Toen Stond Opeens De Postbode Binnen.

-stilte-

We wonen hier in een klein dorp, waar nooit iemand de voordeur gebruikt. Iedereen komt altijd via de achterdeur, en staat dan dus meteen in de keuken. Nu hebben wij best een aardige postbode, maar ik geloof toch dat ik hem voorlopig mijden zal. Wegduiken achter vuilcontainers als ik hem zie, en niets meer bestellen op internet, dat werk.

Na maar weer eens gespuugd te hebben (ben nog niet beter nee, dank u) en N. een schone broek te hebben gegeven, ga ik nu eerst maar even douchen. En mijn haar wassen. En mijn nieuwe kleren uit het pakje van H&M dat de postbode kwam brengen, aantrekken. En neem ik mezelf voor me, ook al ben ik ziek thuis, elke dag uitgebreid te badderen, mijn haar goed te hebben zitten, en make up op te doen. Of dan in elk geval de keukendeur op slot.

Ik geloof wel dat ik er íets beter uit zag dan de dames van ABBA overigens. Maar dat is misschien heel persoonlijk natuurlijk.


maandag 22 augustus 2011

thuis, ziek thuis

Sinds ik mee doe aan het superleuke Home Sweet Home (gestart door Barbaramama, kijk onderaan dit berichtje voor meer info) verheug ik me een beetje extra op de maandag, omdat ik dan ga kijken welk onderdeel van het huis ik op de foto ga zetten.
Helaas voel ik me nogal beroerd vandaag, en zie ik vooral de wc regelmatig. En de bank. Gelukkig is N., na de hele ochtend Erg Wakker te zijn geweest (arm kind, en ik maar op de bank liggen... veel verder dan zijn pap en fruit en middagboterhammetje ben ik niet gekomen) nu eindelijk gaan slapen. Ik neem nog maar een paracetamolletje en slaap met hem mee.
Misschien morgen beter, en dan foto's van de wc..?

Home Sweet Home is een initiatief van Barbaramama. Hier kun je er meer over lezen, en bij anderen meekijken.

dinsdag 16 augustus 2011

één jarig beertje

Vorige week werd kleine Puck één. Hij is voor zijn vader en mij het liefste wat we hebben, en met zijn drieën kunnen we de wereld aan. Alleen vandaag even niet.
J. is gewoon aan het werk. De afgelopen weken gingen N. en ik dan mee, en reden we samen met de auto terug. Dan heb ik de hele dag de beschikking over de auto, en kunnen we gaan en staan waar we willen. Aan het einde van de werkdag halen we samen J. weer op, en hebben we een half uurtje in de auto om te kletsen voordat we thuis weer aan de slag gaan met avondeten en badrituelen en zo.
Vanmorgen was J. echter zo lief om N. en mij te laten slapen. Helaas zat in de auto de kinderwagen. Dus N. en ik waren vandaag veroordeeld tot binnen zitten. Het was prachtig weer, we hadden energie genoeg, maar helaas! Ik zag het vandaag met de draagzak niet zo zitten en het fietsstoeltje zit nog steeds niet goed vast. Onze tuin is bepaald niet kindvriendelijk (lees grindtegels en heel veel onkruid), en op het grasveldje achter het huis lagen hondendrollen en oud afgemaaid gras. Maar goed, ik had de buitendeur open met de hor ervoor, dus we hadden toch wel frisse lucht.

N. is wat hangerig de laatste dagen, hij wil veel op schoot maar dan meteen overal waar hij vanaf zijn hogere positie bij kan, aanzitten. Dus de knoopjes van mijn shirt, de afstandsbediening van de tv, de laptop, de staart van de poes, de kussens, mijn haar. En hij wil veel drinken, om dan na twee slokken de beker op de grond te gooien. Die dan dus lekt. En hij kan staan, maar nog niet zo goed lopen. Hij valt steeds om en schrikt daar iedere keer weer van.
We hebben de televisie aangehad, met de blokken gespeeld, op de laptop naar leuke filmpjes op YouTube gekeken. Ik heb geprobeerd een boekje voor te lezen, maar dat wilde hij niet. De nieuwe Vara-gids en de Maarten! zijn helaas al een beetje verscheurd. De vloer is bezaaid met speelkleed, blokken, stukjes papier, trainrails, een beker en doekjes. Ik heb vandaag al vijf keer gedweild. De poezen zitten hyper op de overloop. En N.? Die slaapt. Zomaar ineens. Als zijn vader terug is, ga ik gauw wat boodschappen doen. Met héél hard de autoradio aan. Maar nu blijf ik nog even stil, anders wordt hij wakker. Sssssssttt!

maandag 15 augustus 2011

Home Sweet Home 5 - De kledingkast

Vandaag niet zo'n mooi, sfeervol plaatje maar meer een vóór en een na. En wel van mijn/onze kledingkast. Als ik ergens niet van hou, dan is het winkelen-voor-kleding. Boeken, films, keukenspullen, eten, allemaal leuk. In dure winkels, kringloopwinkel of online.
Maar kleding...verschrikkelijk. Ik heb een vriendin (hallo G.!) die het heerlijk vind om kleding te kopen, maar ja, die is lang en slank en alles past en staat. Ze heeft dan ook heel veel kleren. En schoenen.
Ik dus niet. Ik had wel aardig wat, maar ik heb vandaag driekwart weggegooid. Niet in de Zak van Max (wie is die Max eigenlijk?), niet in de container voor de derde wereld, zelfs niet afgegeven bij de Kringloop, nee, gewoon weggemietert in de grijze container. Want overal mankeerde wel iets aan; vaal, gaatje er in, zoom los, onuitwasbare vlek er op. Het meeste droeg ik dan ook nooit. J. vroeg zich regelmatig af hoe ik een kast vol kleren kan hebben en dan toch vaak roep dat ik niets heb om aan te trekken. Nou...die kast vol is er dus niet meer. Nog een volle krat zwangerschapskleding naar zolder en dan ben ik klaar.

Het staat fijn opgeruimd, maar helaas...nou moet ik dus weer kleren gaan kopen. Ga ik toch ook maar online doen, of is er iemand die zich aanbied als personal shopper?



Staat wel strak hè? Veelbelovend enzo!




Helaas! Wat een rommeltje zeg.





Nu is het dit. En dan heb ik nog drie spijkerbroeken weggegooid. Van die paarse fluwelen broek kan ik nog niet scheiden hoor. Leeg hè?


Home Sweet Home is een initiatief van Barbaramama. Hier kun je er meer over lezen, en bij anderen meekijken.

zondag 14 augustus 2011

Dingen Die Anders Zouden Moeten Zijn - Zwembadhokjes

De laatste tijd betrap ik mezelf er regelmatig op dat ik me enorm kan ergeren aan onbenullige dingen. Daar zal vast een psychologische verklaring voor zijn. Ik ben niet snel boos, kan een hoop hebben, vind veel leuk, eigenlijk maak ik me niet snel druk. Ook niet over hele grote dingen als een doodzieke moeder. Misschien dat de boosheid daarover er toch wel is, en eruit komt als het kán, en dat is dus meestal om niks. Vanaf vandaag regelmatig een logje over Dingen Die Anders Zouden Moeten Zijn. Overigens in willekeurige volgorde; wanneer ik er een bedenk, zal ik hem plaatsen. En als er mensen zijn die oplossingen hebben: graag!





Nummer 1: Zwembadhokjes

Vanmorgen gingen we gedrieën richting zwembad. Daar kan je elke zondagochtend gezinszwemmen, en dat doen dan ook veel gezinnen, zo bleek. Voor ons was het de eerste keer, en het was erg leuk. N. dobberde vredig in zijn zwemband-met-ingebouwde-zwembroek (hoe heet zoiets?) en keek zijn ogen uit. J. en ik zwommen daar zo'n beetje omheen, links en rechts andere ouders met kinderen ontwijkend.

Maar daarna. Daarna moet je met je natte badpak, een grote tas, een druipend kind en je inmiddels ook natte handdoek in zo'n hokje. Die -heel handig- twee deuren heeft, die allebei naar binnen open gaan, met een bankje er in dat half neergeklapt kan worden om die deuren dicht te houden. Dat bankje is nooit breed genoeg voor die enorme tas. De vloeren zijn altijd nat, logisch, want iedereen staat uit te druipen in zo'n hokje. Verder zwerven er altijd nare dingen (vanmorgen: een plastic beschermsticker vanuit een nieuw badpak, dat dus normaal op het kruisje zit geplakt, zat nu op de deur, en een bonk kauwgom) en kan je je kind nergens kwijt.
Nu zijn er ook hokjes speciaal voor ouders met kleine kinderen, daar zit dan een soort opklapbed in. Is bedoeld op je kind op aan te kleden, maar de eerste keer dat N. er een zag en zich realiseerde dat hij daar op moest, barstte hij in snikken uit. Het ding zakte ook vervaarlijk door, dus stond ik hem te tillen en aan te kleden tegelijk. Ik kreeg zijn romper niet dicht, dus met fladderende kleren en een niet goed dichtgeplakte luier gingen we toen de auto in.
Vanmorgen deden we het anders: ik droogde N. af en kleedde hem aan op de plek waar andere moeders hun haar stonden te föhnen voor de spiegel. Daarna nam J. (inmiddels afgedroogd en aangekleed) hem over en mocht ik het hokje in. Ik heb twee keer mijn elleboog gestoten, mijn handdoek is meerdere keren gevallen en er keek ook nog een brutale vader over de deur, precies toen ik mijn natte badpak stond af te stropen. Mijn schoenen waren nat, ik kreeg het hokje bijna niet meer open en ik voelde toen ik mijn shirt aan trok dat ik mijn rug niet goed had afgedroogd. En toen heb ik ook nog het fototoestel in het hokje laten hangen.
Gelukkig heeft een heel eerlijk en aardig iemand het afgegeven bij de receptie.

Ik pleit voor grotere hokjes, met maar één deur, die naar buiten open gaat. Met een schuifje, of een gewone deurklink. Die hoog genoeg is om te voorkomen dat nieuwsgierige meneren naar binnen kunnen kijken.
Zucht. Ga ik nu thuis lekker nog een keer douchen. En me dan afdrogen en aankleden in mijn eigenste schone badkamer.



vrijdag 12 augustus 2011

de verjaardag



Dit was vorig jaar. Zes dagen na de uitgerekende datum werd N. met een spoedkeizersnede gehaald, na drie dagen hoge bloeddruk, één dag hevige weeën, een ruggenprik, klem zitten in mijn bekken en hoera: daar was hij! Alles goed, helemaal compleet en gaaf.

Nu zijn we zomaar 365 dagen verder. Eén jaar alweer. We vierden het met een klein groepje: de oma's en opa's, de ooms (J. en ik hebben allebei één broer) en de overgrootoma. Met slingers en ballonnen en lampions, met tompouces en limonade. En hopen cadeautjes. Drie boeken, een speelhuis, sokken, een mondharmonica, een race auto, een kiepwagen, een door zijn oom zelfgetekende-en-gelamineerde placemat, een dvd van Wall-E, en nog meer mooie dingen. Ik heb hoge verwachtingen van de mondharmonica! Na twee uur aandacht en pakjes uitpakken was bij N. de lol er af. Moe en hangerig, dus de visite naar huis, en hij lekker naar bed. Ik denk dat hij het wel een fijne middag vond. Ben benieuwd wat het komende jaar ons brengt, hij is al zo gegroeid en heeft al zo veel geleerd. Wat zijn we blij met hem!










woensdag 10 augustus 2011

home sweet home 4 - de avond ervoor




gisteren was N. jarig. Het was een fijne dag, verslagje volgt nog. De avond voor zijn verjaardag bleek echter dat we een inschattingsfoutje hadden gemaakt wat betreft de timing. Dus moesten we om tien uur de kamer nog versieren, cadeautjes inpakken en eigenlijk ook stofzuigen.
Om half twaalf waren we klaar, en besloot J. dat het hét moment was voor een geïmproviseerde picknick. Binnen, met kaarsjes en glazen wijn. We keken samen terug op het afgelopen jaar, en hebben geproost op ons mooie jongetje.
Lang zal hij leven!

Home Sweet Home is een initiatief van Barbaramama. Hier kun je er meer over lezen, en bij anderen meekijken.

zondag 7 augustus 2011

Bosbessenmuffins - met recept!

Doe bloem, suiker en bakpoeder in een kom, doe er 50 ml. water en twee eieren bij


Laat 100 gram boter op kamer temperatuur komen


Doe de papieren muffinvormpjes in de holletjes van de muffinbakvorm


Je kunt er chocoladedruppels in doen, maar ik deed het niet


ik deed er een half doosje blauwe bessen in


Doe de boter bij het beslag en vul de muffinvormpjes er mee


Zet de bakvorm ongeveer 15 minuten in een oven op 180 graden


tadááá!

Zet een muffin op een mooi bordje, laat nog even afkoelen en eet dan snel op.


Met dank aan de Wereldwinkel


Met hulp van N., die helaas twee tellen na deze foto met zijn vingers klem kwam te zitten in de la onder de oven. Au. Gelukkig vond hij de muffins ook lekker.
Eet ze!

zaterdag 6 augustus 2011

ik hartje de kringloopwinkel

Komende dinsdag is onze kleine Puck jarig. Een jaar geleden ging ik morgen met een veel te hoge bloeddruk naar het ziekenhuis, waar hij drie dagen later met een keizersnede geboren werd. En nu is hij al weer zo groot, hij kruipt en klimt en staat en brabbelt... wat is het snel gegaan.

En als je jarig bent, dan krijg je cadeautjes. Tenminste, meestal wel. J. en ik wisten alleen echt niet wat we voor het manneke moesten kopen. Hij heeft bergen speelgoed gekregen in de kraamweek, maar speelt het allerliefst met zijn Duplo en zijn raceauto. Verder wordt hij erg gelukkig van tassen leegmaken en weer inpakken. Dus eigenlijk dachten we hem maar een tas te geven, met heel veel vakken en veel losse spullen er in. Ook afstandsbedieningen vindt hij fijn. Dus misschien dat ik de oude van de dvd-speler maar inpak voor hem. Of een flinke bijdrage geef voor op zijn spaarrekening. Of een donatie aan Unicef. Of nieuwe kleertjes. Maar daar heeft hij ook al zo veel van.
Dus. En. Toen.
Ging ik vandaag met zijn oma op stap. Opa paste even op, mijn moeder en ik togen naar de Kringloopwinkel. Eigenlijk was het de bedoeling dat we alleen maar drie dozen kwamen afgeven, maar ik moet dan toch altijd even uitgebreid zoeken. Binnen tien seconden spotten we dit:


Een houten speelhuis! Op wielen! Met een spiegeltje en een blokkenstoof-zijkant en knopjes en draaidingen en alles! Het was gloednieuw, de blokken zaten nog dichtgeseald in een plastic zakje binnenin. Hij moest tien euro kosten. Hoera!

Nu krijgt mijn jarige Job dinsdag én een bijdrage voor zijn spaarekening, én gaat er geld naar Unicef, én krijgt hij een mooi cadeau. En taartjes, en slingers. Lang zal hij leven!

vrijdag 5 augustus 2011

de Kempen zonder foto's






Nou, toen waren we dus in de Kempen. De reis ging goed, maar één keer een beetje verkeerd gereden. Het weer was mooi, de rondvaart was leuk, de barbecue heerlijk. Goed gezelschap, een fijn zwembad (waar N. voor het eerst in zijn leven heeft gezwommen...hij vond het geweldig!) en dan je fototoestel niet bij je hebben. Dit zijn de enige foto's die ik heb, van het meertje op het park. De meneer op de fiets reed me bijna ernstig aan, wat mijn eigen schuld was omdat ik niet op stond te letten. Al met al even een fijne onderbreking. Inmiddels zou ik het helemaal niet erg vinden als J. naar huis kwam. Nou ja, zondag is hij er weer.

dinsdag 2 augustus 2011

belgië

Morgen gaan kleine Puck en ik samen op stap, en we blijven nog een nachtje weg ook. J. is met vrienden naar een festival, en komt pas zondag thuis. Gelukkig zijn vrienden K&R een weekje weg, en mogen wij daar zomaar van meegenieten!
Ik vind het stiekem best spannend, het is ongeveer anderhalf uur rijden, in België, zonder navigatie. Want dat hebben we niet. Dus ik heb een briefje op het dashboard geplakt: Breda-Tilburg-Hilvarenbeek en dan nog verder. En dan met een jongetje achterin die al vier dagen aan me hangt, die geen moment alleen gelaten wil worden en met rode wangen de hele dag een beetje huilerig zit te zijn. Ik zie het voor me: met mijn linkerhand afwisselend sturen en schakelen (met links?!) en mijn rechterhand om het beentje van N. Want dan huilt hij niet. Ik heb ook al een potje met reserve-spenen in de auto liggen, als hij dan zijn speen uitspuugt, hoef ik niet achter me op de grond te graaien maar vis ik een hygiënische, frisse speen tevoorschijn. En dan dus rijden. Zonder richtinggevoel en navigatie.
Misschien blijven we wel twéé nachtjes! We hebben vast tijd nodig om bij te komen van de rit.


misschien een dagje shoppen?

of liever fietsen?

offe...misschien gaan we wel een hele dag in het zwembad liggen....

maandag 1 augustus 2011

Home Sweet Home 3 - een projektje

Omdat het me nog steeds niet lukt om te bloggen via mijn telefoon was het hier even stil. Nu weer thuis, vrij, en dus alle tijd.
Het afgelopen weekeinde heb ik tussen het werken door me op een projektje gestort (in het kader van creatief, zen, enzovoort!). Een jaar of wat geleden vond ik op Marktplaats twee boekenkasten, gratis af te halen. De lage stond sindsdien hier in het gangetje, de hoge in de rommel-annex-computerkamer. Omdat er hier in huis nogal wat kinderboeken zijn, en sinds bijna een jaar ook een heus kindje, dacht ik dat daar best een leuke combinatie in zat. De lage kast leek het meest geschikt.

Er zitten inmiddels twee lagen verf op, en eigenlijk kan er nog wel een laagje op. Maar ik had niet zo'n zin meer, en behoorlijk pijn in mijn rug, dus voorlopig even zo. N. vindt het wel mooi geloof ik.


Nog in de rommelkamer, in oude staat.


Eerste laagje



Mooi kraamcadeau van E. en M.


Stukje poster is een Ezeltje-Prik, uit Flow Magazine



hij vindt het wel best. Lief jongetje.



kringloopvondsten


lampje aan


schommelstoel in de zon




en nog mooi uitzicht ook!


Home Sweet Home is een initiatief van Barbaramama. Hier kun je er meer over lezen, en bij anderen meekijken.